На Полтавщині працівники ДАІ затримали осіб з наркотичною речовиною

Днями, в селі Сари Гадяцького району, близько 16-ї години, інспектори Державтоінспекції спільно з дільничними працівниками Гадяцького районного відділу міліції, на подвір’ї 57-річної місцевої мешканки виявили та вилучили 15 рослин маку в подрібненому стані, поліетиленовий пакет з подрібненою речовиною рослинного походження за зовнішніми ознаками схожої на коноплю близько 50 грам, саморобний пластиковий пристрій для куріння «канабісу» та наперсник з нашаруванням на стінках речовини темно-бурого ко! льору, висушені рослини коноплі у подрібненому стані вагою близько 30 грам, саморобний пристрій для куріння коноплі.

Інша подія відбулась у обласному центрі, близько 13-ої години, по вулиці Шведській працівниками ДАІ міста Полтави, затриманий 40-річний раніше судимий полтавець, у якого в ході огляду особистих речей було вилучено паперовий згорток з речовиною рослинного походження, зеленого кольору у висушеному та подрібненому стані вагою близько 6 грам. Як пояснив правопорушник, у даному паперовому згортку знаходиться наркотичний засіб «канабіс», який він зберігав для власного вживання.

У обох випадках речові докази вилучені та направлені до Наукового дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Полтавській області.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), санкція якої передбачає обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство.
Нагадуємо, наразі на території України триває комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «МАК».

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Полтавської області)

You may also like...