На Черкащині працівники ДАІ затримали групу злочинців (фото)

Днями, на території Черкаської області завдяки пильності інспекторів ДПС вдалось викрити «тріо» зловмисників. Затриманих громадян підозрюють у причетності до шахрайств, викрадення транспортних засобів, виготовлення наркотичних речовин і це не весь перелік кримінальних правопорушень, до яких вони можуть мати відношення.

Задержание

Під час відпрацювання Черкас, в поле зору екіпажу ДАІ потрапив автомобіль «ВАЗ – 2110», що буксирував автомобіль «Крайслер». При зустрічному роз’їзді з машиною ДАІ, водій «ВАЗівки» несподівано почав різко гальмувати та поводитись підозріло. Правоохоронці вирішили перевірити причину такої незвичної поведінки водія. Їхні підозри виявились вірними. Як з’ясувалося, керманичі обох авто перебували в стані наркотичного сп’яніння.

Задержание
 
У ході перевірки документів на автомобіль «ВАЗ», працівники ДПС виявили ще одну причину хвилювання молодиків – даний транспортний засіб перебував в розшуку. Напередодні, цією машиною шляхом шахрайства заволоділи невідомі особи. Окрім того встановлено, що молодиків супроводжував інший транспортний засіб, що встиг поїхати з місця – це був автомобіль марки «БМВ». Працівники міліції негайно передали опис машини іншому екіпажу ДАІ, та викликали на місце події слідчо – оперативну групу Придніпровського райвідділу міліції.
 
Задержание
 
Під час проведення огляду автомобілів, експерти вилучили ряд речових доказів, що підтверджували причетність зловмисників до скоєння ряду кримінальних правопорушень. Зокрема, вилучено одяг та маски чорного кольору, радіостанції, декілька комплектів державних номерних знаків, ключі та свідоцтва про реєстрацію до автомобілів різних марок, запасні частини до різних транспортних засобів, автомагнітоли, ноутбуки, пістолет з набоями без дозвільних документів, гранату, ніж, та інші речі, здобуті злочинним шляхом.
 
Задержание
 
Ще більше вразили правоохоронців предмети, вилучені в автомобілі «БМВ», що затримав інший екіпаж ДАІ. В машині знаходилося лабораторне обладнання для виготовлення наркотиків, декілька видів самої наркотичної речовини, а також прекурсори, шприци та хімічні речовини.
 
Задержание
 
Задержание
 
Зловмисників затримано та доставлено до Придніпровського райвідділу міліції. Наразі з ними працюють слідчі. Відносно порушників складено адміністративні матеріали за частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодекс України про адміністративні правопорушення.
 
Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтями: 190 (Шахрайство), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України.
 
На даний час проводяться слідчі дії по встановленню причетності даних громадян до скоєння незаконних заволодінь та інших кримінальних правопорушень на території Черкаської області.
 
Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби
ДАІ Черкаської області)

 

You may also like...