Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 22.09.2014

 В столиці за 21 вересня інспектори ДАІ виявили 502 порушення Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки затримано – 118 водіїв; правил зупинки і стоянки – 45, без необхідних документів – 37. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 40 водіїв, а з початку року – 9847. 

Не зважаючи на посилення контролю інспекторів ДАІ за діями водіїв на пішохідних переходах та виявлення пішоходів-порушників в столиці і далі фіксуються ДТП за участю пішоходів. Вчора, зареєстровано 1 ДТП, в якому загинула 76-річна жінка-пішохід. Автопригода сталася у Печерському районі, о 20 годині 30 хвилин на Набережному шосе. Водій керуючи автомобілем «БМВ Х5» рухаючись з боку моста Метро у напрямку Поштової площі, скоїв наїзд на пішохода. За попередніми даними, 76-річна жінка переходила дорогу поза пішохідним переходом. Внаслідок наїзду від отриманих травм літня жінка загинула на місці пригоди.

ДАІ звертає увагу на те, що найчастіше пішоходи зважаючи на небезпеку переходять вулицю в недозволених місцях та ігнорують сигнали світлофорів. Тільки за минулу добу інспектори ДАІ задокументували 55 пішоходів-порушників. Крім того, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 51 водія. Шановні водії! Неухильно дотримуйтесь вимог Правил дорожнього руху – наближаючись до пішохідних переходів – зменшуйте швидкість, під час руху не користуйтесь мобільним телефоном.

ДАІ нагадує, що в столиці з 10 по 30 вересня тривають цільові профілактичні заходи під умовною назвою "Мобільний телефон". Мета заходу – знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму, підвищити транспортну дисципліну водіїв та загалом безпеки дорожнього руху на вулично-дорожні мережі. За тиждень проведення операції до відповідальності притягнуто 164 водії. Нагадаємо, відповідальність за цей вид порушення визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відтак карається штрафом від 425 до 510 гривень. Якщо при цьому виникне аварійна ситуація, штраф може збільшитися до 850 гривень, а порушника можуть позбавити права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців.

За минулу добу, в столиці зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами у наступних районах: Святошинський -автомобіль «NISSAN SUNNY», номерний знак АА7552СТ, 1994 року випуску, червоного кольору; Оболонський – «MITSUBISHI PAJERO WAGON 3.2, н.з. АА1694СН, 2009 р.в., сірого кольору. Прийнято міри розшуку. У Дарницькому районі, 21 вересня, інспектори ДАІ за незаконне заволодіння мотоциклом «GEON DAYTONA» затримали чоловіка. Громадянин викрав двоколісний транспортний засіб на вулиці Академіка Ніколаєва. Для з’ясування всіх обставин затриманого доставлено до райуправління міліції. Крім того, в Оболонському районі до райвідділів міліції доставлено двох громадян:– водія за пропонування хабара у сумі 200 гривень та громадянина – за хуліганство. Також інспектори ДАІ, в Оболонському районі, у водія автомобіля «NISSAN Maxima» вилучили пристрій для відстрілу гумовими кулями «Сталкер», п’ять набоїв до нього та ніж кустарного виробництва. Керманича для з’ясування всіх обставин доставлено до райуправління міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Києва

You may also like...