Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 10.11.2014

В столиці за 9 листопада інспектори ДАІ виявили 462 порушення правил дорожнього руху.

Зокрема, до відповідальності притягнуто 150 водіїв, які не дотримались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 41, правил проїзду перехресть -28, без необхідних документів за кермо сіли 34 керманича. Також виявлено 20 водіїв, що керували незареєстрованими транспортними засобами або без номерного знаку. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 38 осіб.

До уваги водіїв! 10 по 17 листопада стартував Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. В столиці, в рамках Тижня, тривають цільові профілактичні заходи – «Пішохід», «П’яний за кермом – злочинець» та «Безпечна швидкість». Заходи проходять з метою попередження дорожньо-транспортного травматизму та привернення уваги суспільства до проблемних питань у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Скорочення дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів є на сьогоднішній день одним з основних факторів, що дозволяють стабілізувати дорожню обстановку і добитися реального зниження рівня аварійності. Тому, інспектори ДАІ приділятимуть більше уваги пішоходам – порушникам, а також проведуть бесіди з водіями, які не надають перевагу в русі пішоходам.
Лише за минулу добу інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 63 водії за порушення правил проїзду пішохідних переходів та ще 7 керманичів, які рухались тротуарами.

У неділю, в столиці зареєстровано 3 ДТП, в яких травми отримали 5 осіб. Столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

Вчора, невідомі особи у Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському районах скоїли п’ять незаконних заволодінь транспортними засобами. Слід зазначити, що 3 автокрадіжки скоєні на території Дарницького району. Так, з проспекту Миколи Бажана викрали два автомобілі – «HONDA CR-V» (номерний знак АА6655ІК, 2008 року випуску, чорного кольору) та автомобіль «TOYOTA AURIS» (н.з. АА7647ЕС, 2007 р.в., чорного кольору). А з Дніпровської набережної,19 автокрадії викрали позашляховик «BMW X5» (н.з. АА5252ОН, 2013 р.в., синього кольору). Крім того, у Дніпровському районі, з бульвару Верховної Ради, 27-а, викрадено автомобіль «MITSUBISHI LANCER» (н.з. АА0495СВ, 2006 р.в., зеленого кольору), а у Шевченківському – мотоцикл «HONDA XR125 LECK», н.з. АА3751АВ, 2014 р.в., червоного кольору. Прийнято міри розшуку.

ДАІ інформує, що в столиці з початку року зареєстровано 1238 незаконних заволодінь транспортними засобами, з них 958 скоєні на території Києва. Майже 22% викрадень були скоєні на території інших регіонів, зокрема Донецької та Луганської області. Звертаємо вашу увагу на те, що останнім часом зросла кількість угонів престижних марок.

Найулюбленішими моделями автівок у нинішньому році у зловмисників були «Toyota», «Land Rover», «Mitsubishi» та «BMW». Як правило, автовласники лишалися своїх транспортних засобів вночі. Саме у цей час доби зареєстровано 80% викрадень. Увагу крадіїв привертали також мотоцикли і мопеди. З початку нинішньому року невідомі викрали 146 двоколісних транспортних засобів. Найбільш викрадаємі моделі: «Yamaha», «Honda»,«Hyosung» та «Suzuki».

Минулої доби, інспектори ДАІ у Дніпровському районі, за підробку документів затримали керманича автомобіля «БМВ-525». Під час перевірки у інспекторів виникла підозра, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу має ознаки підробки. Для з’ясування всіх обставин водія доставлено до райуправлінь міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Зверніть увагу! Для зручності отримання інформації або консультації по лінії ДАІ працює мобільний телефон для довідок: 067-245-39-03.

УДАІ м. Києва

You may also like...