Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 17.12.2014

 В столиці 16 грудня інспектори ДАІ виявили 558 порушень правил дорожнього руху. 

Вчора, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 143-х водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 58, без необхідних документів за кермо сіли 37 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 32-х водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів притягнули до відповідальності 67 керманичів та виявили 70 пішоходів-порушників.

Минулої доби зареєстровано 4 ДТП (3 наїзди на пішоходів), в яких четверо осіб отримали травми.

До уваги водіїв! За інформацією Гідрометцентру України, в столиці очікується туман, місцями дощитиме. Столична Державтоінспекція звертає увагу на те, що наразі почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи. ДТП трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо пішоходів неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови і мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

Водіям радимо збільшувати дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухатись з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовитись від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

У Києві 15 грудня невідомі особи скоїли дев`ять незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, одразу три автівки було викрадено у Солом`янському районі: з вулиці Мартиросяна – автомобіль «ВАЗ 2103», н.з. АА4862СА, 1976 р.в., червоного кольору, з вулиці Вузівської – автомобіль «AUDI A6», н.з. АМ5075ВМ, 2007 р.в., чорного кольору, з вулиці Вокзальної – автомобіль «DAEWOO NEXIA», н.з. АА3666НН, 2012 р.в., білого кольору. У Деснянському районі з проспекту Маяковського було викрадено автомобіль «OPEL COMBO», н.з. 07409МЕ, 1995 р.в., білого кольору; У Подільському районі з вулиці Сирецької – а/м «LAND ROVER RANGE ROVER», н.з. АА0405КА, 2010 р.в., чорного кольору; у Печерському з вулиці Бастіонної – автомобіль «CHEVROLET LACETTI NF35B», н.з. АМ2916АМ,2007р.в., бежевого кольору; в Дарницькому районі – авто «HYUNDAI I30», н.з. АА1608ВР, 2012 р.в., сірого кольору; у Шевченківському районі – а/м «TOYOTA RAV4», н.з. АА8099ВМ, 2006 р.в., сірого кольору; у Святошинському районі – автомобіль «MAZDA CX-9», н.з. АА4865МІ, 2008 р.в., фіолетового кольору. Прийнято міри розшуку.

Натомість, інспектори ДАІ у Дарницькому та Оболонському районах виявили автомобілі «ВАЗ 21099» і «MERCEDES-BENZ 407D», що знаходились в розшуку. Крім того, у Солом`янському і Подільському районах, було затримано четверо осіб за підробку документів. Також, двоє громадян затримали у Шевченківському і Дніпровському районах за вчинення хуліганських дій і крадіжку. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...