Високопосадовців з Київської області засудили за вимагання

Печерський райсуд столиці виніс вирок заступнику голови м. Вишневе та депутату Софіївсько-Борщагівської сільської ради, які вимагали від приватного товариства безоплатно передати рекламні конструкції у Київській області. Заступника мера засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі, його спільника – до 3 років 3 місяців.

 Наприкінці грудня 2012 року високопосадовці запропонували приватному товариству безоплатно передати 6 рекламних щитів, розташованих вздовж траси Київ – Боярка, іншому підприємцю. В обмін чиновники пообіцяли надати дозвіл на розміщення інших 9 рекламних конструкцій. В разі відмови заступник мера та депутат погрожували взагалі демонтувати всі рекламні щити товариства.
Посадовців було затримано «на гарячому» під час підписання «договору-продажу» та передачі керівнику приватної компанії дозволів на розміщення рекламних носіїв.
У суді засуджені так і не визнали своєї вини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (Вимагання).
Проте доказів, зібраних прокуратурою столиці, виявилося достатньо аби їх вину було повністю доведено.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...