Військові злочини, розбій та крадіжки у Луганській області за добу станом на 20 січня

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події у Луганській області за добу станом на 20 січня 2015 року 

Військові злочини

19 січня у період часу з 04.00 по 04.30 з невстановленого напрямку бойовики здійснили артилерійський обстріл с. Жовте (10 пострілів). Внаслідок обстрілу смертельно травмований місцевий мешканець 1935 р.н.

19 січня під час артилерійського обстрілу бойовиками смт. Станиця Луганська осколочні поранення отримали місцеві мешканці 1952 і 1968 р.н. Постраждалі госпіталізовані до лікарні.

19 січня бойовики здійснили мінометні та артилерійські обстріли по блокпостах Збройних сил України:

– у період часу з 23.00 по 00.25 зі сторони пам’ятника «Князю Ігорю» обстріл з міномету та установки РСЗВ БМ-21 «Град» смт. Станиця Луганська;

– у період часу з 07.00 по 07.10 зі сторони смт. Фрунзе (підконтрольного ЛНР) мінометний обстріл (8 пострілів) у напрямку с. Кримське. Внаслідок обстрілу пошкоджені два житлових будинки №№ 124 та 126 по вулиці Леніна;

– у період часу з 19.30 по 19.40 з невстановленого напрямку мінометний обстріл (7 пострілів) території блокпосту ЗСУ біля залізничного переїзду Станично-Луганського району;

– у період часу з 23.30 по 23.40 зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) артилерійський обстріл (12 пострілів) у напрямку території СГПУ та фільтраційного центру в м. Щастя. Внаслідок обстрілу пошкоджено тепловий колектор Луганської ТЕС.

Дані факти зареєстровані. Жертв та постраждалих немає.

До Попаснянського райвідділу міліції надійшла заява від 25-річного мешканця м. Первомайська про те, що в ніч на 15 січня під час артобстрілу був зруйнований його будинок на вул. Комсомольській та документи на його ім’я. Даний факт внесений до ЄРДР.

Злочини проти громадської безпеки

19 січня на блокпосту біля м. Гірське правоохоронці затримали гр-ку Б. 1966 р.н. (мешканку м. Зимогір’я), яка згідно списків є учасником незаконного збройного формування «ЛНР». Даний факт зареєстровано. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу жінці.

Розбій

19 січня до Старобільського райвідділу міліції надійшла заява від керівництва АТ «Райффайзен Банк Аваль» про те, що 25 грудня 2014 року з приміщення Луганської обласної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль» на кв. Ленінського комсомолу м. Луганська десять невідомих осіб, які представилися співробітниками так званого «міністерства фінансів «ЛНР», незаконно заволоділи комп’ютерною та оргтехнікою, у кількості 108 одиниць, на суму 345 тис. грн. Даний факт внесений до ЄРДР.

Крадіжка

19 січня до Сватівського райвідділу міліції з заявами звернулися дві місцеві мешканки 1954 та 1970 р.н. про те, що у ніч на 19 січня невідомий з сараю та подвір’я їх домоволодінь по пров. Кузнєчний та вул. Свердлова скоїв крадіжку двох поросят та двох кроликів. Данні факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 3 ст. 185 КК України. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб, причетних до скоєння крадіжки.

Вилучення наркотиків

19 січня співробітники Біловодського райвідділу міліції, під час особистого огляду, у місцевого мешканця 1962 р.н. на вул. Буденного у с. Новолимарівка виявили та вилучили 10 грамів марихуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

19 січня співробітники патрульної служби Сєвєродонецького міськвідділу міліції біля будинку по пр-ту Радянський, під час особистого огляду, у місцевого мешканця 1988 р.н. виявили та вилучили речовину темно-зеленого кольору, за зовнішніми ознаками схожу на марихуану, вагою 7 грамів. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

Розкриття раніше скоєних злочинів:

Грабіж

У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом відкритого заволодіння мобільним телефоном та барсеткою у місцевого мешканця 1971 р.н., яке мало місце 5 січня у дворі будинку по пр-ту Гвардійському, співробітники карного розшуку Сєвєродонецького міськвідділу міліції у вчиненні кримінального правопорушення викрили та затримали 30-річного місцевого мешканця. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Крадіжка

У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом крадіжки майна з майстерні ВПУ (вул. Маяковського), яке мало місце 6 січня поточного року, співробітники карного розшуку Сєвєродонецького міськвідділу міліції у вчиненні кримінального правопорушення викрили та затримали 24-річного місцевого мешканця Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Татьяна ПогукайВЗГ ГУМВС України у Луганській області

You may also like...