На Київщині собака допоміг хазяїну захистити майно від крадіїв

Міліціонери столичного регіону затримали 20-річного жителя міста Васильків. Молодик разом із товаришем прийшли наживитися чужим майном, але їм це не вдалося – на заваді скоєння злочину стали відважний господар та його бійцівська собака.

 26 січня близько 21:30 години до Васильківської міліції зателефонував місцевий житель. Чоловік розповів, що до його будинку проникли невідомі особи та, погрожуючи пістолетом, відкрито заволоділи його речами, а саме ноутбуком та диском-накопичувачем. Зловмисники втекли з місця вчинення злочину.
 
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група міліції. Правоохоронці встановили, що 56-річний місцевий житель повернувся додому близько 21:00 години. Чоловік вирішив прогулятися з своєю бійцівською собакою, але коли зайшов на подвір’я, то побачив невідомого, який виносив поцуплені речі з будинку. Хазяїн не розгубився та почав самотужки захищати власне майно. Між чоловіками зав’язалася сварка, під час якої господар заломив зловмисника. У цей момент з будинку вибіг ще один крадій і побачивши, що його товариша затримали, почав погрожувати господарю пістолетом, вимагаючи відпустити спільника.
 
Перебуваючи у збройній небезпеці потерпілий не розгубився та віддав команду «фас» ще одному присутньому господарю помістя – собаці. Навчений стаффордширський тер`єр, по команді, захищаючи свого господаря, накинувся на одного із нападників. Налякані крадії щодуху почали тікати, покинувши сумки з награбованими речами та пістолет.
 
Правоохоронці перекрили район та влаштували засідку в місцевій лікарні, щоб «на гарячому» спіймати зловмисника, який вірогідніше звернеться за медичною допомогою до спеціалістів. Близько 22:00, завдяки оперативній та злагодженій роботі, міліціонери затримали одного із нападників. Ним виявився 20-річний місцевий житель, який прийшов до медичного закладу з рваною раною ноги. Молодик зізнався у скоєному.
 
Відповідно ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України підозрюваного затримали та доставили до міськвідділу міліції. Наразі він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Правоохоронці проводять слідчі дії по затриманню його співучасника.
 
За даним фактом слідчим відділом Васильківського МВ ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.
 
Васильківський МВ ГУМВС України
в Київській області
 
 
                                                                 
 

You may also like...