Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 17.02.2015

В столиці 16 лютого працівники ДАІ виявили 328порушень правил дорожньогоруху. 

Зокрема, за порушення правил проїзду пішохідних переходів правоохоронці до відповідальності притягнули 31керманича, а також виявили 39 пішоходів-порушників. Крім того, адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху були складені на 84-х водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 14- за порушення правил проїзду перехресть, 22 – правил зупинки і стоянки. Також, інспектори ДАІ виявили 19 водіїв, які сіли за кермо без необхідних документів.

Державтоінспекція нагадує всім водіям, що вживання алкоголю і водіння автотранспорту – несумісні речі, які можуть призвести до негативних наслідків. Вчора, працівники ДАІ виявили 21-го нетверезого водія, а з початку року за цей вид правопорушення відсторонено від керування 1261 керманич.

Пам’ятайте! За керування транспортними засобами у нетверезому стані передбачено штраф від 3400-5950 грн. або позбавлення права керування на термін від одного до двох років, або адміністративний арешт від 7 до 10 днів.

За минулу добу, в столиці зареєстровано 3 ДТП (1 наїзд на пішохода), в яких травми отримали троє людей. Зверніть увагу! Дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови, а пішоходам радимо мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей

У Києві, 16 лютого, викрадено два «Лексуси» та «ВАЗ». Так, у Дарницькому районі, невідомі особи викрали відразу два авто: з вулиці Поліської «ВАЗ-211340», н.з. АЕ1920НВ, 2012 р.в., сірого кольору, а з проспекту Григоренка -«LEXUS RX350», н.з. АА2610КК, 2013 р.в., чорного кольору. Уночі, ще одним автомобілем марки «LEXUS RX350», незаконно заволоділи невідомі особи на вулиці Коперника, що у Шевченківському районі (н.з. АА8900АР, 2012 р.в., білого кольору). Прийняті міри розшуку.

Столична Державтоінспекція інформує, що у січні 2015 року зареєстровано 138 незаконних заволодінь транспортними засобами. Як правило, автовласники лишалися своїх транспортних засобів уночі. Саме у цей час доби зареєстровано 90% викрадень. Звертаємо вашу увагу на те, що останнім часом зросла кількість угонів престижних марок. Найулюбленішими моделями автівок у зловмисників залишаються «Toyota», «Lexus», «BMW», «Volkswagen» та «ВАЗи».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м. Києві

 

You may also like...