Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 03.03.2015

В столиці за 2 березня працівники ДАІ виявили 350 порушень правил дорожнього руху.

Інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 97 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 26 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 21 водія. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 42 керманича та виявили 51 пішохода-порушника.

У понеділок, зареєстровано 4 ДТП, в яких травми отримали шестеро людей. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням дотримуватись правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови, при їх ускладненні – рухайтеся з включеним ближнім світлом фар, при зупинці включайте аварійну сигналізацію. Крім того, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

Увага! В столиці викрадають авто переважно уночі. За минулу добу, невідомі особи скоїли 7 незаконних заволодінь транспортними засобами. Зокрема, у Дарницькому та Печерському районах, викрадено відразу по два автомобілі. Так, з Дніпровської набережної, викрадено «БМВ-Х5» (номерний знак СВ3336ВВ, 2008 року випуску, синього кольору), а з вулиці А. Ахматової – «Лексус-350 (н.з. АА0012ІЕ, 2012 р.в., білий). У центрі столиці автокрадії, з вулиці М.Раєвського, викрали «Лексус-270» (н.з. АА8823МХ, 2013 р.в., білий), а з вулиці П. Лумумби – а/м «Тойота Ленд Крузер Прадо» (н.з.АА1424МР,2013 р.в., білий). Також незаконні заволодіння автомобілями зареєстровані у наступних районах – Голосіївський: вул. Велика Васильківська, «Тойота Венза», (н.з.АА0546ВР, 2011 р.в., коричневого кольору), Солом’янський: проспект Перемоги, «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», (н.з. 30245КВ, 1986 р.в., білого кольору), Святошинський: вул. Симиренка, «ВАЗ-21150» (н.з. 93945КН, 2002 р.в., сірого кольору). Вжиті заходи розшуку.

Столична Державтоінспекція звертає увагу автовласників на те, що автомобілі переважно викрадають уночі, у дворах будинків. Пам’ятайте! У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

Затримання. У Солом’янському районі, 2 березня, інспектори ДАІ за підробку номерів агрегатів затримали водія автомобіля «БМВ-520». Під час перевірки виникла підозра, що номер кузова змінено кустарно. А у Дарницькому районі, за підробку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, затримано водія, який керував «АУДІ-А4». Крім того, у Шевченківському районі, правоохоронці виявили автомобіль «Богдан-211040», що знаходився у розшуку. Затриманих для з’ясування всіх обставин доставлено до райуправлінь міліції.

Також, у понеділок, до райуправління міліції доставлено ще трьох громадян: у Святошинському районі – за крадіжку, у Шевченківському – за хуліганство, у Дніпровському – за нанесення тілесних ушкоджень.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохідний перехід», «Рядність», «Перевезення продукції тваринного походження», «МАФ», «Первоцвіт», «Зброя та вибухівка» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Києва

You may also like...