Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 04.03.2015

В столиці 3 березня працівники ДАІ виявили 364 порушення правил дорожнього руху. 

Інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 108 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 25 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 23-х водіїв.

У вівторок, зареєстровано 6 ДТП (3 наїзди на пішоходів), в яких семеро людей отримали травми. Не зважаючи на постійну профілактичну роботу та посилення контролю інспекторів ДАІ за діями водіїв на пішохідних переходах та виявлення пішоходів-порушників в столиці і далі фіксуються ДТП за участю пішоходів.

У Дніпровському районі, 3 березня близько 14 години, 35-річний водій автомобіля «Фольксваген», рухаючись з боку залізничного вокзалу «Дарниця», по вулиці Алма-Атинська, здійснив наїзд на 16-річного хлопчика. За попередніми даними, дитина перебігала дорогу за декілька метрів від нерегульованого пішохідного переходу. Внаслідок наїзду хлопця з закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та забиттям тіла доставлено до лікарні. Розпочато розслідування.

Порушують, як водії так і пішоходи. Тільки за минулу добу, , інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 42-х водіїв, а також задокументували 47 порушень ПДР пішоходами.

Столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням дотримуватись правил дорожнього руху, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму, а також не користуватися під час руху мобільним телефоном.

В столиці, за минулу добу, невідомі особи скоїли 4 незаконних заволодіння транспортними засобами. У Дніпровському районі, з вул. Космічної, викрадено «ВАЗ-21114», н.з. АА8410КІ, 2010 р.в., синього кольору; у Печерському, з бульвару Дружби Народів, – «TOYOTA VENZA», н.з. ВК9909АХ, 2011 р.в., білого кольору; у Дарницькому, з проспекту П.Григоренка, – «CHERY TIGGO», н.з. АА0403ІЕ, 2008 р.в., чорного кольору; у Голосіївському, з вул. Лятошинського, – «MAZDA-3», н.з. АА4519РІ, 2007 р.в., бежевого кольору. Вжиті заходи розшуку.

Столична Державтоінспекція звертає увагу автовласників на те, що автомобілі переважно викрадають уночі, у дворах будинків. Пам’ятайте! У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

Натомість, 3 березня, інспектори ДАІ в Оболонському районі, виявили автомобіль «ВАЗ-21043», що значився у розшуку в Чернігівській області. Крім того, у Шевченківському районі, інспектори затримали водія автомобіля «BMW-316», з литовською регістрацією. Під час перевірки, правоохоронці в салоні авто виявили та вилучили ніж кустарного виробництва. На місці події була викликана слідчо-оперативна група. Також, в Оболонському районі, інспектори ДАІ затримали чоловіка, який шахрайським шляхом заволодів мобільним телефоном «Samsung». А у Солом’янському районі, затримано громадянина за хуліганство.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохідний перехід», «Рядність», «Перевезення продукції тваринного походження», «МАФ», «Первоцвіт», «Зброя та вибухівка» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Києва

You may also like...