Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 01.04.2015

 У столиці 31 березня працівники ДАІ виявили 398 порушень правил дорожнього руху. 

Інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 115 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 28 – за порушення правил зупинки та стоянки, 16 – правил проїзду перехресть, 24 – за керування автомобілем без необхідних документів. Крім того, інспектори ДАІ відсторонили від керма 34-х водіїв за керування транспортними засобами напідпитку. Також, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 47 керманичів та виявлено 50 пішоходів-порушників.

У вівторок, в столиці зареєстровано 2 ДТП, в яких двоє людей отримали травми. Столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови (до 5 квітня – дощитиме), збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар чи протитуманними фарами. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, що зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустить людей, які переходять дорогу.

У Києві невідомі особи викрали скутер, два «ВАЗа» та «Форд». Столичні правоохоронці, 31 березня, зареєстрували чотири незаконних заволодіння транспортними засобами. Крадіжки зафіксовані у наступних районах: Подільському, з вулиці Межигірської, викрадено скутер «SYM FIDDLE», н.з. СА4054АА, 2013 р.в., білого кольору», а у Деснянському, з проспекту Маяковського, а/м «FORD SIERRA», н.з. 33450КЕ, 1988 р.в., червоного кольору. Крім того, автокрадії у Святошинському та Солом’янському районах незаконно заволоділи автотомобілями «ВАЗ». Так, з вулиці В. Кучера, викрадено «ВАЗ 21061», н.з. АА4641ІТ, 2001 р.в., синього кольору, а з Повітрофлотського проспекту «ВАЗ-21074», н.з. АН8615ЕО, 2002 р.в., синього кольору. Вжиті заходи розшуку.

Нагадаємо, що в столиці транспортні засоби викрадають переважно у дворах будинків. Державтоінспекція закликає водіїв заздалегідь подбати про свій транспорт! Обладнайте його додатковими пристроями проти викрадення. За можливості залишайте автомобілі на стоянках, що охороняються, або у гаражних боксах. Також не варто провокувати злодіїв – у жодному разі не залишайте в машині документи, гроші та інші цінні речі. Виходячи з авто, не забувайте його замикати і ставити на сигналізацію. Запам’ятайте! Якщо у вас викрали автомобіль, необхідно негайно зателефонувати за номером «102» і повідомити про це, вказавши державний номер автомашини, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до міліції збільшує шанси знайти авто.

Натомість, 31 березня, працівники ДАІ виявили два автомобілі: «NISSAN ALMERA» та «ГАЗ-3302», що значились у розшуку. Крім того, інспектори ДАІ у Святошинському районі, затримали водія "AUDI», який 22.03.2015 на вул. Симиренка,5 скоїв наїзд на пішохода і з місця пригоди зник. Крім того, затримано та доставлено до райуправлінь міліції двох громадян: у Голосіївському – за скоєння крадіжки, а у Подільському – за навмисне пошкодження автомобіля.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохідний перехід», «Рядність», «МАФ» та «Акциз».
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м. Києві

You may also like...