У Дніпропетровську працівники ДАІ упіймали п’яного водія маршрутки

Одним з найнебезпечніших порушень – є керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Особливо, якщо мова йде про водія задіяного до перевезення пасажирів. Одного з таких порушників виявили працівники Державтоінспекції Дніпропетровської області вранці 6-го квітня.

Учора вранці, на спецлінію міліції «102» звернулися громадяни, повідомивши про те, що водій 59 маршруту, який рухається від Совхозної до площі Островського, знаходиться в нетверезому стані. За даною інформацію було негайно зорієнтовано співробітників ДАІ, які здійснювали нагляд за дорожнім рухом неподалік від зазначеного в повідомленні місця. Вже за кілька хвилин вартові доріг під’їхали до маршрутного транспортного засобу.

Під час спілкування з водієм правоохоронці відразу помітили, що в чоловіка є явні ознаки алкогольного сп’яніння. Інспектори ДПС запропонували водієві пройти медичне освідування, за допомогою приладу «Драгер». У крові керманича алкотестер показав перевищену дозу алкоголю в крові, а саме 1,65 проміле. Навіть при таких показниках, чоловік впевнено доводив правоохоронцям, що він зовсім не п’яний, а навпаки нормально почувається і цілком спроможний бути за кермом транспортного засобу.

 

Тож, за порушення Правил дорожнього руху, на горе-водія було складено адміністративний матеріал за ч.1 ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Державтоінспекція нагадує перевізникам: пасажири ввіряють свої життя водію і сподіваються на те, що безпечно дістануться пункту призначення. Гарантувати це можливо лише неухильно дотримуючись вимог законодавства в сфері безпеки дорожнього руху та пасажирських перевезень, усвідомлюючи особисту відповідальності за своїх пасажирів.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України 
(за інформацією прес-служби ДАІ Дніпропетровської області)

You may also like...