Арештовано судно «Aliot» за порушення порядку заходу у порти АР Крим

Управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України розслідуються факти порушення суднами під прапорами України та іноземних держав порядку заходу у закриті порти АР Крим (в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) з метою заподіяння шкоди інтересам держави.

 Установлено, що одне із суден під прапором Молдови у липні 2014 року незаконно перебувало у закритому порту міста Керчі, а у березні цього року зайшло для ремонту до ЗАТ «Ізмаїльський суднобудівельно-судноремонтний завод».

Негайно, організованими та проведеними відповідно до кримінального процесуального законодавства України слідчими діями, отримано беззаперечні докази щодо вчинення капітаном судна – громадянином України, злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України, у зв’язку з чим йому направлено письмове повідомлення про підозру в передбаченому законодавством порядку.

Печерським районним судом міста Києва 08.04.2015 задоволено клопотання слідчого про арешт судна «Aliot» та заборону його використання.

Наразі судно доставлено до Іллічівського морського торговельного порту.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією транспортних засобів.
Кропітка робота для забезпечення невідворотності покарання за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України (АР Крим) та виїзду з неї продовжується.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

You may also like...