Нетверезий водій, втікаючи від працівників ДАІ на чужому авто, влаштував «вогняне шоу» (ВІДЕО)

Під час перегонів керманич вантажівки пошкодив колесо. З під коліс авто полетіли іскри, однак водій зупинятися не збирався. До всього, після затримання виявилося, що автівка викрадена.

Телефонний дзвінок на лінію «102» надійшов близько третьої години ночі. Громадяни повідомили, що поблизу рівного водій вантажівки їздить без увімкненого світла фар та грубо порушує Правила дорожнього руху.

Черговим по УДАІ УМВС України в Рівненській області відразу було орієнтовано всі наряди ДПС ДАІ, які поблизу несли службу. Після отримання повідомлення один із нарядів ДПС помітив автомобіль, який підпадав під орієнтування, на перехресті вулиць Кн. Ольги-Київська.

Інспектори ДАІ подали водію вантажівки вимогу про зупинку. Однак, останній вимогу правоохоронців проігнорував і тільки додав швидкості. Розпочалося переслідування, до якого згодом долучилися ще два екіпажі працівників ДАІ. Під час руху водій грубо порушував Правила дорожнього руху, і зупинився лише через технічну несправність авто. 

Після зупинки, чоловік був затриманий. Ним виявився 31-річний мешканець Хмельницької області.

Колесо

Під час спілкування з порушником інспектори ДАІ встановили, що у нього були відсутні будь-які документи на право керування автомобілем. Крім цього, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння, що згодом підтвердив прилад «Драгер» (1,72 проміле).

Горе-водій пояснив інспекторам, що під час святкування свого день народження у нього закінчилися алкогольні напої. Довго не роздумуючи, чоловік вирішив поїхати за горілчаними виробами на автомобілі, що стояв біля під’їзду.

Відносно порушника складено три адміністративних протоколи за ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп’яніння), ст. 122-2 (не виконання вимоги про зупинку працівникам ДАІ) та ст.126 КУпАП (керування автомобілем без відповідних документів).

На місце події працівники ДАІ викликали слідчо-оперативну групу. Водія доставлено у Гощанський райвідділ міліції.

Про «нічні пригоди» свого авто, власник іномарки дізнався лише вранці, коли звернувся до міліції з письмовою заявою про викрадення його автомобіля.

Наразі за даним фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Рівненської області)

You may also like...