Затримано посадовців, які сприяли переміщенню вантажів на контрольовану сепаратистами територію

Працівники СБУ, військової прокуратури та підрозділу міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області у результаті спецоперації затримали посадових осіб, які підозрюються у корупційних діях у зоні АТО. Затримані знаходяться під вартою, їм оголошено про підозру.

23 травня військова прокуратура спільно зі Службою безпеки України та міліціонерами патрульної служби спецпризначення «Миротворець» провели спільну операцію. В результаті її проведення були викриті посадовці, які організували незаконне переміщення вантажівок з українськими товарами в обхід блокпостів на тимчасово непідконтрольну українській владі територію.

Підозрюваних осіб затримано, їм повідомлено про підозру. Судом стосовно них обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої та із спеціальною конфіскацією. Досудове слідство триває.

Прес-служба ГУМВС України в Київській області

You may also like...