На Полтавщині миргородські правоохоронці затримали 20-річного крадія автомототранспорту

До чергової частини Миргородського міськвідділу міліції звернувся 49-річний чоловік із заявою про незаконне заволодіння його автомобілем «ВАЗ 2106».

Напередодні ввечері, потерпілий залишив автівку біля під’їзду багатоповерхівки, а вранці виявив викрадення транспортного засобу. Вже через годину миргородські оперативники спільно з нарядом ДАІ на автодорозі «Миргород-Лубни» затримали на викраденому легковику 20-річного юнака, мешканця сусіднього району.

Затриманий пояснив правоохоронцям, що викрав даний автомобіль щоб розібрати його і продати по запчастинах. Автомобіль вилучено.

Слідством встановлено причетність підозрюваного до ряду інших крадіжок. Так, на початку березня цього року 20-річний молодик викрав із гаражу миргородця автомобіль «ВАЗ». Окрім того, зловмисник вчинив дві крадіжки мопедів.

Відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

 Прес-служба департаменту ДАІ МВС України

(за інформацією прес-служби ДАІ Полтавської області)

You may also like...