Терорист з «Харківських партизан» добровільно здався СБУ та виказав схрон зі зброєю (відео)

Один з членів терористичного угруповання "Харківські партизани", який розшукувався Службою безпеки України, добровільно здався спецслужбі.

30-річний харків’янин розповів, що влітку минулого року його залучили до угруповання обманом: запросили на заробітки до російського Бєлгорода, відібрали документи та відправили до військового табору, змусили скласти підписку про співробітництво. У таборі російські військові вчили його та інших диверсантів стріляти та закладати вибухівку. Згодом терористів направили до Харкова для підривів військкоматів, волонтерських пунктів, залізничних шляхів.

чхрон зі зброєю

Харків’янин добровільно відмовився від співпраці з терористами та наприкінці грудня звернувся до Управління СБУ в Харківській області. Також він повідомив правоохоронцям місцезнаходження схованки зі зброєю та вибухівкою.

Співробітники СБ України вилучили зі схрону гранатомет "РПГ-22", автомат Калашникова з набоями, магнітну міну СПМ, гранати Ф-1 та понад кілограм тротилу. 

Оскільки ознак інших злочинів у діях харків’янина немає, на підставі ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України правоохоронцями буде подано клопотання до суду про звільнення його від кримінальної відповідальності. // Прес-центр СБ України

 

You may also like...