На Луганщині батьку-нелюду повідомлено про підозру у побитті двомісячного немовляти

Установлено, що наприкінці 2015 року до Міловської лікарні з тілесними ушкодженнями доставлено півторамісячного хлопчика. За попередніми даними тілесні ушкодження дитині спричинив батько. На початку січня поточного року року цю ж дитину з більш значними тілесними ушкодженнями було доставлено до обласної дитячої лікарні у місті Лисичанську, де вона дотепер перебуває в реанімації.

За даними фактами слідчим відділом Міловського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Луганській області розпочаті кримінальні провадження.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури.

На підставі встановлених під час досудового розслідування доказів, батьку-нелюду повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також, слідчим шляхом надається юридична оцінка діям посадовців служби у справах дітей Міловської райдержадміністрації, щодо наявності можливості запобігання ними порушенню прав дитини. Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Хід досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях перебуває на контролі прокуратури області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 121 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Міловського відділу
Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...