Луганські поліцейські затримали бойовика бандформування “Призрак” (ФОТО, ВІДЕО)

У ході проведення спецоперації у прифронтовому місті ЗолотеПопаснянського району співробітники батальйону поліції особливого призначення ГУНП України в Луганській області затримали 28-річного раніше судимого місцевого жителя, який був членом незаконного збройного формування «Призрак».

Ще наприкінці травня 2014 року, коли м. Золоте було окуповане бойовиками, колишній шахтар вступив до лав терористичної організації «ЛНР». За «служіння республіці» бойовики обіцяли платити 5 тис. гривень щомісяця.

Підозрюваний входив до складу незаконного збройного формування «Призрак». Спочатку він зі зброєю в руках ніс службу на блокпосту, а потім брав активну участь в бойових діях проти Збройних сил України. Після поразки під час бойового зіткнення з українськими військовослужбовцями під містом Лисичанськом, він втік з лав бойовиків. Деякий час переховувався у родичів на території Західної України, після чого приїхав до своєї дружини у місто Золоте, де і був затриманий.

Наразі підозрюваний взаємодіє зі співробітниками поліції. Відносно нього відкрито кримінальне провадження за ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності».

 Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області

You may also like...