Винуватець резонансної ДТП проведе за гратами 6 років

Апеляційний суд Київської області задовольнив апеляційні вимоги прокуратури Київської області і засудив 28-річного водія до 6 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

У 2014 році, в м. Вишгород, керуючи легковим автомобілем «ТОYOTA CAMRI» у стані алкогольного сп’яніння, молодий чоловік не виконав Правила дорожнього руху та здійснив зіткнення із автомобілем, в якому перебувало троє осіб. У результаті дорожньо-транспортної пригоди, літній чоловік загинув на місці події, ще двоє жінок пасажирів отримали тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження.
 
Дії водія кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху).
 
Суд першої інстанції звільнив водія від відбування покарання з випробуванням. Принцопово не погоджуючись із таким рішенням суду прокуратура області внесла апеляційну скаргу.
 
Зауважимо, що молодик усіляко намагався уникнути кримінальної відповідальності. Задля цього він навіть звернувся до психіатрічної лікарні з метою отримати діагноз, який би дав йому змогу уникнути реальної міри покарання. 
 
Разом з тим, за клопотанням захисника підозрюваного, в ході апеляційного розгляду справи було проведено судово-психіатричну експертизу, за висновками якої на момент вчинення злочину та на даний час молодик міг і може усвідомлювати свої дії та керувати ними.
 
Апеляційний суд погодився з позицією прокуратури Київської області щодо скасування вироку Вишгородського районного суду та ухвалив новий вирок, враховуючи тяжкі наслідки та не відшкодування винуватцем моральної та матеріальної шкоди завданої родичам загиблого.
 
Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...