За виготовлення та збут фальсифікованої горілки засуджено організовану злочинну групу

 Як повідомили в оперативному управлінні ГУ ДФС у Полтавській області нещодавно набрав чинності вирок Київського районного суду м. Полтави відносно 3-х мешканців м. Полтави, які у складі організованої злочинної групи (далі ОЗГ) займалися незаконним виготовленням і збутом алкогольних напоїв.

Так, працівниками оперативного управління встановлено, що раніше судимий 39 річний полтавчанин, маючи на меті незаконне збагачення, наприкінці 2015 року створив організовану злочинну групу, до складу якої залучив двох своїх приятелів, які перебували у складному матеріальному становищі та мали борги.

Організатор ОЗГ матеріально зацікавив вказаних осіб та підбурив їх займатися протиправною діяльністю, яка полягала в незаконному придбанні спирту, виготовленні з нього алкогольних напоїв, що імітували горілку і коньяк, та їх збуті населенню за цінами значно нижчими, ніж встановлені законодавством для даного виду підакцизної продукції.

Реалізовуючи злочинний умисел, вказані особи через мережу Інтернет придбали у м. Харкові спирт, який в орендованому гаражному боксі розбавляли в пластикових каністрах водопровідною водою і, для поліпшення харчових якостей, добавляли до нього хімічні речовини і барвники.

Виготовлені таким чином фальсифіковані алкогольні напої розвозилися замовникам у м. Полтаві у пластикових пляшках різного об’єму та збувалися за готівкові кошти.

Всього за час протиправної діяльності "ділки" встигли виготовити понад 9,7 т фальсифікованих алкогольних напоїв та збути населенню незначну їх частину. Коли правоохоронці прийшли до них з обшуками, у гаражних приміщеннях і автотранспортних засобах залишалося 9,5 тон незаконно виготовлених алкогольних напоїв і спирту вартістю понад 1 млн. гривень.

Проведені експертизи показали, що вилучені напої є кустарно виготовленими міцними алкогольними напоями – водно-спиртовим розчином, та не відповідають Державним стандартам, а спирт, з якого вони виготовлялися, непридатний для використання у виробництві горілок і лікеро-горілчаних виробів.

Згідно вироку суду, правопорушників визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів за попередньою змовою організованою злочинною групою осіб), і призначено покарання у виді штрафу в дохід Держави у розмірі 25,5 тис. гривень для організатора та по 17 тис. гривень для учасників ОЗГ, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції і обладнання для її виготовлення.

ГУ ДФС у Полтавській області

You may also like...