Обвинувальний акт стосовно так званого «міністра держбезпеки «ЛНР» направлено до суду

Прокуратурою Луганської області в порядку спеціального досудового розслідування до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно так званого «міністра державної безпеки «ЛНР».

Так, колишній співробітник Служби безпеки України, перебуваючи на пенсії, вступив до терористичної організації «ЛНР», очоливши силовий блок даної організації – так званого «міністерства державної безпеки «ЛНР».

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, а саме: сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України), вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України), а також зміна меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

You may also like...