До суду направлено обвинувальний акт стосовно «активістів» псевдореферендуму на Луганщині

Прокуратурою Луганської області в порядку спеціального досудового розслідування до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно «активістів», які у травні 2014 року на території міста Лисичанськ Луганської області організували проведення так званого «референдуму щодо підтримки незалежності «ЛНР», тобто вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що троє громадян України на території міста Лисичанська Луганської області у травні 2014 року організували та забезпечили проведення так званого «референдуму» щодо підтримки незалежності терористичної організації «ЛНР».
За результатами здійснення спеціального досудового розслідування, обвинувальний акт стосовно вищезазначених громадян України направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...