Прокуратура контролює розслідування ДТП, яка сталася 09.12.16 у Біловодському районі Луганщини

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом резонансної дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася на території села Данилівка Біловодського району Луганської області та в результаті якої постраждала велика кількість осіб, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

Встановлено, що 09.12.2016 мікроавтобус марки «RENO MASTER» під керуванням місцевого мешканця, рухаючись в межах села Данилівка Біловодського району Луганської області, втратив курсову стійкість і зіткнувся з деревом на узбіччі, внаслідок чого тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості отримали 10 осіб, з яких 9 дорослих та 1 дитина. Один з пасажирів мікроавтобуса в подальшому від отриманих тілесних ушкоджень помер в лікарні.

Керівництво прокуратури області, керівник Старобільської місцевої прокуратури та співробітники поліції негайно прибули на місце події.
Всім постраждалим своєчасно надано необхідну медичну допомогу, більшість з яких госпіталізовано до медичних установ області.
На цей час встановлюються всі обставини вказаної ДТП, відпрацьовуються різноманітні версії, допитуються можливі очевидці події тощо.
За наслідками проведених у кримінальному провадженні судових експертиз винних осіб буде притягнуто до встановленої законом відповідальності.

Хід слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...