Прокуратура Луганщини контролює кримінальні справи про «мінування» важливих об’єктів інфраструктури

Органами прокуратури Луганської області, зокрема Старобільською та Сєвєродонецькою місцевими прокуратурами, здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях за фактами завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей (ч.1 ст. 259 КК України).

Встановлено, що 25.01.2017 в денний час доби на телефон Луганської обласної військово-цивільної адміністрації надійшло анонімне повідомлення про замінування та підготовку вибуху Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Також, аналогічні дзвінки про замінування моста через річку Айдар в селищі Підгорівка Старобільського району Луганської області та адміністративної будівлі «Донбастрансгаз» надійшли 24.01.2017.

Крім того, у повідомленні, яке надійшло до Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області, йшлося про замінування Старобільської міської поліклініки.

На місця подій виїжджали керівництво прокуратури, слідчо-оперативні групи та вибухово-технічна група ГУНП в Луганській області. В результаті огляду ймовірних місць подій вибухонебезпечних предметів та речовин не виявлено.

За попередніми даними встановлено, що у всіх випадках дзвінки надходили з тимчасово непідконтрольної українській владі території.

На цей час виконуються слідчі дії у вищевказаних кримінальних провадженнях. Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою Луганської області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 259 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...