На Луганщині судитимуть керівника підприємства, який ухилився від сплати податків

Прокуратурою області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків у значних розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Встановлено, що керівником підприємства з метою умисного ухилення від сплати податків у 2014 році занижено у податковій звітності з податку на додану вартість показники щодо реалізації раніше придбаних товарів, що призвело до несплати до державного бюджету вказаного податку на суму понад 1 млн гривень.
За результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно керівника підприємства направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 212 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Податок на додану вартість – це непрямий податок, який входить в ціну товарів (робіт, послуг) та сплачується покупцем, але його облік та перерахування до державного бюджету здійснює продавець.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...