На Чернігівщині оперативно затримали водія, який збив насмерть велосипедиста та втік з місця ДТП

У ході затримання з’ясувалося – керманич авто був добряче напідпитку.

Година знадобилася поліцейським групи реагування патрульної поліції Куликівського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області аби відшукати нетверезого водія, який в центрі Куликівка скоїв наїзд на 42-річного місцевого мешканця та дременув з місця пригоди.

ДТП

 

До поліції звернулися двоє юнаків – жителів райцентру, які повідомили, що буквально хвилину тому легковик «ВАЗ» збив велосипедиста і, навіть не зупинившись, поїхав далі.

 

На місце пригоди негайно викликали карету «швидкої допомоги». Одночасно з оглядом та охороною місця події поліція оперативно організувала пошуки зловмисника. Був введений план «Перехоплення» з орієнтуванням сусідніх територіальних підрозділів поліції та організовано пошуки зловмисника в самому райцентрі. В цей час до поліції надійшло повідомлення, що потерпілий помер у районній лікарні.

 

З використанням наявних баз даних та досвіду поліцейських сектору превенції було визначено потенційних підозрюваних – жителів Куликівки, які мали подібні авто. Під час відвідування одного з таких автовласників на його подвір’ї поліцейські виявили автомобіль «ВАЗ-2107» з механічними пошкодженнями, характерними для ДТП, а двигун легковика ще навіть не встиг охолонути.

 

Власник авто вдавав, що міцно спить, а від нього доносився виражений запах алкоголю. Медобстеження водія на стан сп’яніння показало в його крові 1,8 проміле алкоголю. На запитання поліцейських, хто був за кермом автомобіля, 27-річний молодик категорично заявив, що ні він, ні хтось інший автомобілем не користувався.

 

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого), що передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

Автомобіль з механічними пошкодженнями вилучено та поміщено на майданчик Куликівського відділення поліції. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваному.

 

Досудове розслідування триває.

 

Відділ управління превентивної діяльності
ГУНП в Чернігівській області

You may also like...