Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 3 липня

Російське командування вживає заходів з приховування участі громадян РФ у бойових діях на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Згідно з розпорядженням командувача 1 АК (Донецьк) в частинах і підрозділах корпусу здійснюється вилучення особистих документів у військовослужбовців ЗС РФ та найманців – громадян РФ, які підтверджують їх громадянство. Одночасно з цим, штабом 2 АК (Луганськ) здійснюється збір інформації щодо особистих даних військовослужбовців, які проходять службу в розвідувальних підрозділах корпусу. Зокрема, кількості особового складу та приналежності його до підрозділів ЗС РФ з метою недопущення витоку службової інформації.

Офіцерами тактичної ланки 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК та 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК з метою власного збагачення здійснюється приховування від вищого командування реальної чисельності військовослужбовців. Зокрема, в окремих військових частинах заведена подвійна документація з обліку особового складу. Грошове утримання загиблих бойовиків (“мертвих душ”) привласнюється командирами та частково розподіляється серед наявного особового складу у вигляді преміювання, з вимогою нерозголошення вказаного. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України

You may also like...