На Луганщині триває боротьба з незаконним обігом підакцизних товарів

Прокуратурою області здійснювалося процесуальне керівництво у двох кримінальних провадженнях за фактами незаконного придбання, транспортування та зберігання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204 КК України.

Встановлено, що двоє псевдопідприємців, які є мешканцями Біловодського та Марківського районів Луганської області у період січня-травня 2017 року незаконно придбали по заниженим цінам незаконно виготовлені та неякісні алкогольні напої та бензин, які зберігали за місцем свого мешкання. У подальшому вказані незаконно виготовлені підакцизні товари збували з метою власного збагачення мешканцям Біловодського та Марківського районів за договірною ціною.

Під час проведення обшуків за місцями проживання горе-підприємців виявлено та вилучено понад 1 тонну незаконно виготовлених нафтопродуктів та понад 100 літрів алкогольних напоїв. За результатами проведених експертиз встановлено, що вилучені підакцизні товари не відповідають вимогам ДСТУ.

За результатами досудових розслідування обвинувальні акти у вказаних кримінальних провадженнях направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 204 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...