Ювенальні прокурори Луганщини протягом 6 місяців 2017 року захистили права понад 1,5 тисячі дітей

За позовами прокурорів на Луганщині упродовж 6 місяців поточного року в судовому порядку поновлено права 1665 дітей.

Зокрема, органами прокуратури області розпочато 4 кримінальних провадження, заявлено 53 позови у сфері охорони дитинства на суму понад 12 млн грн.

Яскравими прикладами роботи прокурорів на цьому напрямку є попередження порушень земельного законодавства шляхом ініціювання оформлення правовстановлюючі документи на землю під навчальними закладами, таких позовів заявлено найбільше – 18. У 2 випадках прокурори звернулись до суду з позовами про визнання недійсним договорів про надання сільськогосподарських послуг та повернення земельних ділянок вартістю понад 10 млн грн навчальним закладам.

Також з метою недопущення незаконного витрачання бюджетних коштів оскаржено 6 договорів про закупівлю товарів та послуг на суму понад 4,8 млн грн. Вживались заходи представницького характеру і для припинення незаконного користування приміщеннями навчальних закладів. Таких позовів пред’явлено 9 на суму 435 тис грн.

На даний час, судами задоволено 29 позовів прокурорів на загальну суму майже 800 тис грн.

Результатом роботи ювенальних прокурорів стало реальне виконання 93% судових рішень, повернення 384 га землі та майже 600 кв.м приміщень державних та комунальних навчальних закладів.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...