Глава Нацполіції анонсував новий формат несення служби поліцейськими полку “Миротворець”

Сьогодні, 29 липня, о 7.30 двісті п’ятдесят службовців полку «Миротворець» вишикувалися на базі постійної дислокації підрозділі у м. Боярка на Київщині. Голова Національної поліції України Сергій Князєв перевірив боєздатність підрозділу та повідомив про новий формат несення служби як у мирних містах, так і на прифронтових територіях.

«Реформа поліції не стоїть на місці, і ваш підрозділ чекають зміни у роботі. Ви маєте безцінний досвід у зоні проведення бойових дій. І цей досвід знадобиться й тут у боротьбі зі злочинністю на території Київщини», – зазначив Сергій Князєв, звертаючись до вишикуваних по тривозі поліцейських полку «Миротворець».

За його словами, відтепер окрім патрулювання та виїздів на спецоперації перед цим підрозділом буде стояти більше задач. Їх залучатимуть до більшої кількості операцій, зокрема, і що стосуються патрулювання у складі груп швидкого реагування.

«Звикайте до нової роботи у новій поліції. Це стосується й усіх підрозділів патрульної служби особливого призначення», – наголосив Сергій Князєв.
Він також додав, що в Нацполіції вже розробляють план змін у роботі полку «Миротворець» та прораховують систему координації з іншими підрозділами відповідно до штатного розпису та чинного законодавства. Також буде змінено формат несення служби поліцейськими у районі зони проведення антитерористичної операції, що дозволить вдосконалити роботу поліції На Донеччині та Луганщині.

Довідка:
Усі співробітники полку «Миротворець» є добровольцями, з травня 2014 року у складі своїх підрозділів несли службу у зоні АТО на Донеччині та Луганщині. Брали участь у бойових діях в Іловайську, Станиці Луганській, Дебальцевому.
Після проведення 4-х місяців спеціальної підготовки та бойового злагодження, у грудні 2015 року, полк вирушив для виконання поставлених задач у зоні АТО. Типові задачі підрозділу — боротьба з тероризмом, забезпечення охорони громадської безпеки та порядку, охорона важливих об’єктів державного значення.

Департамент комунікації Національної поліції України

 

You may also like...