Затримано учасників міжрегіонального угрупування, які переробляли та продавали зброю

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією встановили та затримали п’ятьох громадян України, причетних до організації незаконної реалізації зброї та боєприпасів.

Правоохоронці задокументували, що зловмисники налагодили розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї представникам криміналітету по всій території України.

СБУ

Під час одночасних обшуків за місцями проживання і тимчасового перебування членів угрупування на території Київської та Запорізької областей оперативники спецслужби вилучили ручний кулемет Калашникова, чотири автомати АКМС та АКС, дванадцять пістолетів різних марок, у тому числі револьвери, два пістолети-кулемети, гранату РГД-5, карабін, глушник, понад 700 набоїв різного калібру та велику кількість складових частин до вогнепальної зброї.

У рамках кримінального провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України зловмисники затримані. Тривають слідчо-оперативні дії.

У Києві співробітники СБУ також затримали місцевого мешканця, який налагодив підпільне виготовлення та переоснащення зброї.

Оперативники вилучили у нього два нарізні карабіни і три тисячі набоїв, понад двадцять три тисячі капсул до патронів, майже тридцять кілограмів пороху та спеціальне знаряддя для їхнього виготовлення.

Триває досудове слідство у рамках кримінального провадження за ст. 263, ст. 263-1 Кримінального кодексу України.

 

Прес-центр СБ України

 

You may also like...