На Полтавщині викрито «конверт» з обігом понад 70 млн. грн.

У Полтавській області працівниками податкової міліції і прокуратури припинено незаконну діяльність конвертаційного центру з обігом понад 70 млн. грн.

У рамках розслідування кримінального провадження у ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 КК України встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги зі штучного формування податкового кредиту з ПДВ та витрат з податку на прибуток і незаконної конвертації безготівкових коштів у готівку.

Картинки по запросу конвертцентр

Для прикриття незаконної діяльності було створено кілька суб’єктів господарювання, на розрахункові рахунки яких підприємства – вигодонабувачі перераховували безготівкові кошти за нібито поставку товарів, виконання робіт. Надалі ці кошти фігуранти отримували в банківських установах, після чого передавали замовникам, за винятком винагороди в сумі 10-12% від знятої суми.

При цьому в бухгалтерському та податковому обліку підконтрольних транзитних і фіктивних підприємств відображалася зміна номенклатури товару.

Загальний обсяг проконвертованих коштів по 2016-2017 роки становив понад 70 млн. грн.

За результатами 14 обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцем проживання фігурантів та в автомобілях вилучено оригінали та копії первинних фінансово-господарських документів, чорнові записи, мобільні телефони, оргтехніку, носії інформації, стартові пакети та 18 СІМ-карт операторів мобільного зв’язку, 12 банківських карток, 5 печаток фіктивних СГД, майже 28 тис. грн. готівкою в національній і іноземній валюті, а також автотранспорт, який використовувався для перевезення грошових коштів.

ГУ ДФС у Полтавській області

You may also like...