100 тисяч гривень хабара вимагав запоріжський поліцейський з екіпажу теплохода (фото, відео)

Працівник поліції сподівався збагатитися за рахунок порушень з боку працівників річкового судна. За непритягнення до кримінальної відповідальності за розкрадання паливно-мастильних матеріалів помічник чергового – колишній співробітник водної поліції – отримав «винагороду» на загальну суму 4,2 тисячі доларів США. Внутрішня безпека Національної поліції та військова прокуратура Запорізького регіону взяли хабарника з речовими доказами.

Відомості щодо протиправної діяльності одного з працівників Олександрівського відділення поліції Запоріжжя дійшли до Управління ДВБ Національної поліції України. Під час перевірки було встановлено, що 32-річний старший сержант поліції вимагає неправомірну вигоду з окремих осіб теплохода «Укррічфлот». За час служби поліцейський встиг спробувати свої сили у кількох підрозділах поліції, в тому числі – у водній. Будучи освідомленим про порушення зі сторони екіпажу річкового судна, правоохоронець вирішив використати це і коли перейшов на службу до чергової частини.

хабар

Поліцейський затримав працівників теплохода при передачі ними паливно-мастильних матеріалів черговому клієнтові. Вилучив речові докази і автомобіль, на якому перевозили крадене паливо, та поставив ультиматум затриманим – 100 тисяч гривень за уникнення кримінальної відповідальності. Згодом висловив ще одну умову – суму передати йому в іноземній валюті.

хабар

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки слідчі військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України. А невдовзі спільними діями правоохоронці затримали ділка в погонах, після одержання ним хабара, загальною сумою 4,2 тисячі доларів США, в порядку ст.208 КПК України. 

Вирішується питання щодо оголошення підозри поліцейському та обрання йому міри запобіжного заходу. У затриманого буде час подумати, чи варто було у такий спосіб будувати службову кар’єру. 

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...