На Дніпропетровщині за вимагання хабара затримали двох посадовців поліції

Двоє працівників керівної ланки поліції міста Апостолове вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності одного з місцевих мешканців. Хабарників затримали після передачі їм восьми тисяч доларів США неправомірної вигоди.

До Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся заявник і повідомив про неправомірні дії керівництва Апостолівського відділення поліції. Чоловік розповів, що заступник начальника міської поліції та керівник одного з секторів цього ж підрозділу вимагають з нього грошову «винагороду» за закриття кримінального провадження та припинення кримінального переслідування.

хабар

 

За отриманими матеріалами внутрішньої безпеки поліції військової прокуратурою Криворізького гарнізону Південного регіону України було розпочато кримінальне провадження.

хабар

Спільно з працівниками Служби безпеки України та військової прокуратури оперативники Дніпропетровського УДВБ Нацполіції задокументували факт вимагання коштів зазначеними посадовими особами поліції Дніпропетровщини. Поліцейські назвали чоловікові суму, що гарантувала йому уникнення кримінальної відповідальності, яку потрібно було передати через посередника.

хабар

Вісім тисяч доларів США «відкупних» заявник віддав посередникові у завчасно обумовленому місці. Відразу після цього 34-річний капітан поліції та 43-річний майор поліції були затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України спільними діями оперативників Дніпропетровського управління ДВБ НПУ, працівників СБУ та військової прокуратури Криворізького гарнізону.

 

 

 

 

 

 

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри викритим корупціонерам у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Також готується клопотання про обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Здирникам, у разі доведення вини, загрожує позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...