Черговий псевдобанкір за рахунок довірливого жителя Тростянця збагатився майже на 16 тисяч гривень

Представившись працівником одного з потужних банків України, зловмисник, під приводом подовження терміну дії банківської картки, вивідав по ній секретну інформацію та спустошив рахунок 30-річного чоловіка.

Повідомлення про шахрайство до Тростянецького відділення поліції надійшло від 30-річного місцевого. Він повідомив, що йому на мобільний надійшов дзвінок з невідомого номеру. Коли він підняв слухавку, чоловік на іншому кінці дроту назвався працівником банку та розповів, що закінчується строк дії його банківської картки. Аби подовжити термін її користування, запропонував йому назвати певні комбінації цифр на картці, аби уточнити дані. Після чого заявнику прийшло смс-повідомлення із сповіщенням про зняття з рахунку всіх грошей.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуть пошуки зловмисника. Правоохоронці продовжують звертатись до громадян з проханням, бути менш довірливими під час телефонних розмов з незнайомцями, перевіряти отриману інформацію у відповідних установах банку. І пам’ятати, що справжні банківські працівники не випитують подібну інформацію у своїх клієнтів, всі банківські операції проводять лише в установах банку, а подібні дзвінки можуть надходити лише від аферистів.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

You may also like...