Попереджено замовлений спецслужбами РФ теракт проти одного із екс-високопосадовців судової системи

 Співробітники контррозвідки СБУ попередили на Луганщині замовлений російським спецслужбами терористичний акт стосовно одного із колишніх високопосадовців судової системи.

Оперативники СБ України задокументували, що російські спецслужби завербували українського громадянина, який відбував покарання на тимчасово окупованій території Донбасу. За їхнього сприяння він був звільнений з в’язниці та погодився виконувати диверсійно-розвідувальні і терористичні завдання на території України.

СБУ

Співробітники СБУ встановили, що зловмисник у березні 2018 року отримав завдання від кадрового офіцера спецслужб РФ із здійснення теракту стосовно представника української судової системи. Він здійснив поглиблене вивчення об’єкта посягань і розвідку за місцем проживання, а також отримав засоби для вчинення злочину. За задумом російських кураторів, вбивство судді повинно було дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію на Луганщині та підірвати довіру населення до правоохоронних органів.

Оперативники контррозвідки спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ «Альфа» затримали зловмисника під час спроби проникнення у приватний будинок судді для його фізичної ліквідації.

Затриманий агент спецслужб РФ також зізнався у виконанні низки розвідувальних завдань, серед яких – відео- та фото фіксація місця дислокації однієї із військових частин, наявної техніки і озброєння, окремих залізничних вузлів на території Луганської області, вивчення системи безпеки одного із столичних бізнес-центрів. За їх виконання зловмисник отримував від представника спецслужб РФ гроші під час особистих зустрічей у Москва.

Наразі тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

Служба безпеки України

You may also like...