Четверо розбійників вчинили напади на Київщині, завдавши жертвам збитки на суму понад ₴13 млн.

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру учасникам злочинного угрупування, у складі 4 осіб, у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст 187 (розбій, поєднаний з застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя чи здоров’я особи, вчинений організованою злочинною групою та поєднаний з проникненням у приміщення, спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах) КК України.

Установлено, що організатором злочинної групи є 34-річний уродженець Полтавської області, який неодноразово судимий за особливо тяжкі злочини, у тому числі пов’язані з протиправним заволодінням чужим майном.

розбій

Так, вказана організована група діяла з жовтня 2017 року по квітень 2018 року та вчинила ряд зухвалих і жорстоких розбійних нападів на території Київської області. До вчинення кожного злочину співучасники ретельно готувались та спостерігали за громадянами протягом тривалого часу, вивчаючи їх графік та спосіб життя.

У подальшому, зловмисники вривалися до будинків потерпілих у балаклавах та зі зброєю. Після чого, вимагали від них грошові кошти та матеріальні цінності, при цьому погрожували розправою, знущались та безжально били.

У результаті вчинених розбійних нападів потерпілим завдано матеріальних збитків на суму понад 13 млн грн.

У ході проведення більше 30 санкціонованих обшуків за місцем проживання та реєстрації підозрюваних правоохоронцями виявлено та вилучено речові докази.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Наразі прокуратурою області до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...