Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 21.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 110 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 506 (48,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 38 пограбувань. За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено автомат, 5 обрізів мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 315 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 275 осіб, у яких вилучено 54,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 227 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 46 осіб.

Протягом минулої доби порушено 153 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 180 дорожньо-транспортних пригод, у яких 20 осіб загинули та 206 – травмовані.

У місті Полтаві в лісосмузі днями знайдено мертвою з ознаками удушення 17-річну місцеву жительку, яку з 18 вересня розшукували як безвісти відсутню. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано двох місцевих жителів 18-ти та 22-х років. Попередньо встановлено, що вони вдень в лісосмузі під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушили потерпілу.

У Носівському районі на Чернігівщині в одному з сіл днями на подвір’ї домогосподарства 39-річного місцевого жителя знайдено мертвим з травмою голови його трьохрічного сина. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано батька вбитої дитини. Попередньо встановлено, що він у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, заподіяв смертельні тілесні ушкодження своєму трирічному сину, після чого труп виніс на подвір’я власного домогосподарства.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 21-річного громадянина Республіки Таджикистан, студента. Попередньо встановлено, що у квітні цього року він разом з невстановленою особою відібрали в 22-річного місцевого жителя, охоронника нічного клубу, шкіряну куртку, мобільний телефон та 300 гривень. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.

В Автономній Республіці Крим працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю затримано заступника головного інженера міських електричних мереж та місцевого жителя, які вимагали та отримали 1 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за узгодження та надання технічних умов для звільнення від кабельних мереж земельної ділянки приватного підприємця. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.27 та ч.2 ст.368 КК України (види співучасників та одержання хабара).

На Івано-Франківщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю затримано посадову особу державного управління охорони навколишнього природного середовища, який вимагав та отримав 10 тис. доларів США хабара від співзасновника товариства з обмеженою відповідальністю за погодження технічної документації та містобудівного обґрунтування земельної ділянки. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Згурівському районі Київської області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб сільської ради, які в 2000 році підробили рішення сесії згаданої сільради та незаконно передали в постійне користування відкритому акціонерному товариству землі резервного та водного фонду загальною площею 351 га. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на суму 2,3 млн. гривень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який у січні цього року надав до Державної податкової інспекції підроблену декларацію з податку на додану вартість та фіктивний акт інвентаризації будівельних матеріалів й намагався отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму 735 тис. гривень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.15, ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (замах на злочин, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя, який у минулому році, не маючи повноважень на перерахування коштів з рахунку, незаконно уклав договір-кредит та заволодів майже 2 млн. грн. акціонерного комерційного банку. Слідчими Кременчуцького міськуправління внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

У місті Тернополі працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито трьох місцевих жителів, які впродовж 2006-2007 років організували незаконне ввезення на територію України з Російської Федерації контрафактної відеопродукції порнографічного характеру, яку в подальшому розповсюджували на території обласного центру. Прокуратурою міста Тернополя за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.301 КК України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

ДЗГ МВС України

You may also like...