Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 25.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 347 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 464 (43,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних нападів, 45 пограбувань.За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 400 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 130 осіб, у яких вилучено 336 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 349 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Протягом минулої доби порушено 158 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 213 дорожньо-транспортних пригод, у яких 42 особи загинули та 263 – травмовані.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, учинені в громадських місцях, притягнуто 2 349 осіб. За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Відлуння кримінальних розборок 90-х у Тернополі

У місті Тернополі в результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівниками міліції викрито 41-річного місцевого жителя раніше засудженого до довічного ув’язнення. Попередньо встановлено, що він у квітні 1997 року на вулиці, з метою розподілу сфер кримінального впливу, пострілами з невстановленої вогнепальної зброї вбив місцевого жителя. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

Грабіжника-вбивцю затримали у Тернополі

У місті Тернополі у січні ц.р. в під’їзді житлового будинку було знайдено в непритомному стані 55-річну місцеву жительку, пенсіонерку, яка 11 січня в лікарні померла. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок травми голови. В результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано

На Дніпропетровщині в результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано п’ятьох місцевих жителів віком від 29-ти до 35-ти років, всі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в липні минулого року вивезли до міста Москви Російської Федерації 19-річну місцеву жительку, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації.

Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 22-річного громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він уночі 15 вересня на вулиці відібрав мобільний телефон та 100 грн. у 42-річного місцевого жителя.

Рандеву автокрадія з Грузії зупинили міліціонери

У місті Харцизьку Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 36-річного громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він упродовж останніх п’яти місяців скоїв сім крадіжок з автомашин місцевих жителів. Перевіряється причетність затриманого до скоєння інших злочинів.

Податківця звабив … хабар

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано посадовця Державної податкової інспекції, який вимагав та отримав відповідно 1,5 тис. грн. та 500 грн. хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю й приватного підприємця за не проведення перевірок фінансово-господарської діяльності останніх та невжиття заходів реагування по виявлених порушеннях у підприємницькій діяльності. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Землевпорядник упорядковував землю по-своєму

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано головного землевпорядника одного з районів, який вимагав та отримав 2 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за видачу йому рішення про виділення земельної ділянки. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Хабарник з «важкою» уявою

У Чортківському районі Тернопiльської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника комбінату комунальних підприємств, який вимагав та отримав 4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на придбання дорожнього котка. Районною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Пенсійний фонд недорахувався мільйона гривень через «погану пам’ять» бізнесмена

У Московському районі міста Харкова працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління акціонерного товариства відкритого типу, який у порушення вимог Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, безпідставно не сплатив до Пенсійного фонду України обов’язкових відрахувань на загальну суму 1,25 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.212 та ч.2 ст.364 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів та зловживання владою або службовим становищем).

У місті Мар’їнці Донецької області працівниками міліції затримано 43-річного громадянина Республіки Казахстан, у якого вилучено 62 грами канабісу.

«Травичка» не пішла впрок

У Попаснянського району Луганської області працівниками міліції затримано 43-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 35 кілограм марихуани.

ДЗГ МВС України

You may also like...