Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 27.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 982 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 335 (44,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 44 пограбування, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 3 обрізи мисливських рушниць, гранату та 189 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 127 осіб, у яких вилучено 50 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 923 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

Протягом минулої доби порушено 326 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 121 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 194 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 26 осіб загинули та 233 – травмовані.

Замести сліди злочину вбивці не вдалося

У Коростенському районі Житомирської області днями в одному з сіл після гасіння пожежі в будинку знайдено обгорілі трупи 54-річного жителя міста Краматорськ Донецької області та 35-річного жителя міста Кривий Ріг Дніпропетровської області, які наймали згаданий будинок. За висновком судово-медичної експертизи їх смерть сталася внаслідок вогнепальних поранень голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 22-річного жителя міста Кривий Ріг. Попередньо встановлено, що він уночі в згаданому будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілами із зареєстрованої мисливської рушниці однієї з жертв вбив потерпілих, після чого заволодів автомашиною «Шевроле», двома мобільними телефонами, вказаною рушницею та грошима в сумі 300 доларів США, й, з метою приховування злочину, підпалив будинок.

У місті Шостці Сумської області у травні ц.р. на вулиці знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 61-річного жителя Шосткинського району, раніше судимого, який невдовзі в лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього о злочину затримано раніше судимого 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці, з метою крадіжки, заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому й викрав 100 гривень.

Щоб заволодіти квартирою жінка «замовила» свого чоловіка

У місті Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано непрацюючу 29-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона на початку вересня, з метою заволодіння квартирою, замовила вбивство свого 30-річного чоловіка, робітника акціонерного товариства, 33-річному місцевому жителю, за що заплатила останньому 800 гривень.

Будівельні шахраї «нагріли» інвесторів на 12 мільйонів

У Солом’янському районі міста Києва працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які впродовж 2004-2005 років, під приводом інвестування будівництва житлових будинків у столиці, шахрайським шляхом, заволоділи грошовими коштами інвесторів на загальну суму понад 11,5 млн. грн., та використали кошти на господарську діяльність підприємства. Прокуратурою району за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.190 та ч.2 ст.364 КК України (шахрайство та зловживання владою або службовим становищем).

Хабарно-сертифікатний бізнес працював як конвеєр

У місті Одеса працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника відділу державного підприємства, двох провідних інженерів зазначеного відділу, двох інженерів, техніка й стажера, які вимагали та отримували від суб’єктів господарювання та громадян хабарі в розмірі від 50 до 200 доларів США за проведення сертифікації транспортних засобів іноземного виробництва, з наступною підготовкою та видачею державного сертифікату відповідності встановленого зразка, який необхідний для подальшого митного оформлення. Упродовж серпня-вересня цього року оперативниками задокументовано понад 40 фактів отримання ними хабарів. У затриманих правоохоронці вилучили гроші в сумі понад 3,1 тис. доларів США та 3,2 тис. грн., отримані ними в якості хабарів від суб’єктів господарювання та громадян протягом робочого дня. Прокуратурою Одеської області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

За розтрату державного майна у казенні палати

У Шосткінському районі на Сумщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито директора, його заступника з економічних питань та головного бухгалтера заводу, які впродовж 2006-2007 років, перевищуючи службові повноваження, списали та реалізували котельню, дві будівлі автогаражів та 18 будиночків на базі відпочинку, що належать згаданому підприємству, чим завдали збитки державі на загальну суму 1,4 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.3 ст.365 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та перевищення влади або службових повноважень).

Кредити «для своїх» привели до криміналу для всіх

У місті Харкові працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито чотирьох посадових осіб філії комерційного банку, які в 2005 році, зловживаючи службовим становищем, незаконно надали двом товариствам з обмеженою відповідальністю кредити на загальну суму 1 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Викраденим піском побудували собі кримінальну справу

У Куп’янському районі на Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які впродовж 2005-2006 років, у порушення вимог Кодексу України «Про надра» та Земельного Кодексу України, без отримання відповідного дозволу на користування земельною ділянкою, незаконно видобули в родовищі 153 тонни піску на загальну суму 2,1 млн. гривень. Таким чином державі завдано збитки на зазначену суму. Органами прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.240 та ч.2 ст.364 КК України (порушення правил охорони надр та зловживання владою або службовим становищем).

«Легкі» гроші породили «важкі» проблеми

У місті Нетішині на Хмельниччині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства, які в 2004 році зависили об’єм виконаних відкритим акціонерним товариством ремонтно-будівельних робіт на державних об’єктах й незаконно перерахували згаданому товариству 269,3 тис. гривень. Прокуратурою області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Домашню амфетамінну лабораторію «прикрито»

У Черкаському районі Черкаської області працівниками міліції затримано 23-річного жителя обласного центру, без постійного місця роботи, за місцем тимчасового проживання якого вилучено понад 817 грамів амфетаміну, хімічні реактиви та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

ДЗГ МВС України

You may also like...