Хочешь… убить товарища — дай ему в долг (фото)

«Бажаєш посваритися з товаришем – дай йому у борг» – говорить стародавня народна мудрість. І це дійсно так, брати гроші завжди легше ніж віддавати, навіть якщо тобі допоміг у скрутну хвилину близький товариш. Прислухатись до народної поради чи ні кожен вирішує сам та ще ніколи ці слова не мали такого страшного підтвердження, як та подія що нещодавно сталася в Люботинському районі Харківської області. 29.09.07. о 8-й ранку до чергової частини Люботинського РВ надійшло повідомлення від охоронця конезаводу ТОВ «Конектра», про те що, близько 23.30 у лісосмузі він бачив як горіла машина.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Жахлива картина, яку вони там побачили, нагадувала шокуючи кадри кримінальної драми. Посеред обпалених стовбурів дерев, стояв згорілий автомобіль ВАЗ 2109, машина була настільки понівечена, що правоохоронці навіть не одразу з’ясували якого вона кольору. На задньому сидінні авто знаходився обгорілий до невпізнання труп людини.

Після ретельного огляду місця події у правоохоронців вникло більше запитань ніж відповідей, що ж на справді сталося у лісосмузі. Адже на місці, де було знайдено авто, не виявлено ні яких слідів боротьби, ані слідів протекторів інших машин, або взуття. Але досвідчені правоохоронці знають, що не існує ідеального злочину і рано чи пізно навіть найзаплутаніша справа буде розкрита.

І почалась кропітка та ретельна робота працівників міліції. Було вилучено та направлено на гістологічну експертизу труп.

Як повідомили в ВЗГ ГУМВС України в Харківській області за номерами автомобіля міліціонери встановили його власника. Ним виявився мешканець м. Люботин, 1962 р.н. Чоловік пояснив, що автомобілем керував його 22-річний син, який поїхав минулої доби та досі не повернувся.

На цей час у правоохоронців з’явився попередній висновок експертизи, яка зазначила, що смерть потерпілого настала у наслідок вогнепального поранення в області тулуба з гладкоствольної мисливської рушниці.

Міліціонери одразу ж почали відпрацьовувати осіб раніше засуджених за скоєння аналогічних злочинів та власників вогнепальної зброї.

Водночас працівники Люботинського РВ встановлювали хронометраж подій останнього дня загиблого. Завдяки роботі зі свідками вдалося встановити, що востаннє його бачили, коли він на власному авто направлявся до пустиря, який знаходиться за Люботинською школою №3.

Коли стала відома ця інформація, майже весь особовий склад райвідділу було направлено на імовірне місце скоєння злочину. Правоохоронці сантиметр за сантиметром обшукували пустир. Нарешті ретельний огляд дав свої результати. На землі було знайдено плями крові та фрагменти від прикладу мисливської рушниці.

Правоохоронцям вже було відомо коло спілкування загиблого, виявилось, що батько одного з друзів загиблого є власником мисливської зброї. Коли працівники міліції оглянули рушницю, то одразу з’ясувалось, що фрагменти, знайдені на пустирі належать саме цій рушниці. На запитання правоохоронців, чому пошкоджена зброя, чоловік пояснив, що рушницю без дозволу брав на полювання його син. Але подробиць він не знає і де зараз його син сказати не може.

Оперативно-розшуковими заходами правоохоронцями було встановлено, що підозрюваний у скоєнні вбивства знаходиться в місті Харкові. Де його і вдалося затримати працівникам Люботинської міліції.

Затриманий, раніше засуджений, 22-річний мешканець м. Люботин під час допиту повністю зізнався у скоєнні цього злочину. Та розповів правоохоронцям, що свого знайомого він вбив з корисних спонукань, адже він був винен потерпілому борг у сумі 5 000 гривень.

Більш того – як розповів начальник Люботинського райвідділу міліції Олександр Визволено – загиблий і підозрюваний навчалися в одній школі, в одному класі, і можна сказати, були друзями. І тому коли підозрюваний позичив таку у загиблого грощі, останній нагадав про борг лише через два місяці, коли вирішив придбати новий автомобіль.

Також молодик пояснив, що з метою скрити сліди вбивства, він на пустирі поклав тіло загиблого в його ж автівку, виїхав за місто у лісосмугу. Де облив автомобіль бензином та підпалив.

Наразі СУ ГУМВС України в Харківській області порушено кримінальну справу за ст. 115 ч.1 КК України. Ведеться слідство.

Наталия Бондаренко, спеціально для “УК”

You may also like...