Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 18.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 263 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 548 або (47,8 %) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 43 пограбування та одне незаконне заволодіння транспортним засобом.За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 3 гвинтівки, обріз мисливської рушниці, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 448 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 223 особи, у яких вилучено 46,7 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 096 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 48 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 62 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 24 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 183 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 19 осіб загинуло та 209 – травмовано.

Тіло вбитого товариша намагався заховати у підвалі покинутої будівлі

У Горлівці, що на Донеччині, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного місцевого жителя, робітника закритого акціонерного товариства. Він у власному будинку під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав ножем смертельних тілесних ушкоджень товаришеві, а тіло виніс до підвального приміщення покинутої будівлі.

Дерев’яною палицею – смертельні ушкодження

У Житомирі працівники міліції затримали 50-річного чоловіка, без певного місця проживання й роботи, раніше судимого. З’ясувалося, що він під час раптово виниклої сварки дерев’яною палицею задав смертельних тілесних ушкоджень місцевому жителю.

Смерть через раптову лють

У Запоріжжі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у вбивстві затримано двох місцевих жителів (1967, 1986 р.н., обидва без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони тиждень тому ввечері на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяли смертельні тілесні ушкодження чоловікові.

Племінник «віддячив» дядькові за гостинність ножем, після чого підпалив квартиру

У столиці оперативники затримали 34-річного місцевого жителя, який у квартирі свого дядька під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав ножем смертельних тілесних ушкоджень господарю й підпалив квартиру.

44-річного жителя Дніпропетровська затримано за виготовлення та збут фальшивих стодоларових купюр

На Дніпропетровщині, оперативники затримали 44-річного жителя обласного центру, у якого вилучили три фальшиві купюри номіналом 100 доларів США. Під час обшуку за місцем його тимчасового проживання вилучено обладнання для виготовлення фальшивих грошей й вісім купюр зазначеного номіналу.

Дівчину, яка пошкодила пам’ятники на 29 могилах, затримано

У одному з селищ Одещини, оперативники затримали 17-річну місцеву жительку, яка на сільському кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодила пам’ятники на 29 могилах.

Дві години знадобилося працівникам одеської міліції, аби затримати 18-річного вандала

У одному з селищі Одещини, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 18-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який на селищному кладовищі викрав металеві хрести з чотирьох могил. Викрадене вилучено.

У Кривому Розі оперативники затримали 33-річного місцевого жителя, який перевозив на «Жигулях» 15 кілограмів макової соломки.

У Донецьку працівники міліції затримали 47-річного чоловіка, без певного місця проживання й роботи, раніше судимого, у якого вилучили 5,3 кілограма канабісу.

35-річного молодика затримали працівники кіровоградської міліції, у якого вилучили тисячу пігулок сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

25 тисяч гривень хабара для підписання проекту будівництва магазину

На Вінниччині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – «Одержання хабара», відносно посадовця центру експлуатації мереж філії відкритого акціонерного товариства . Він вимагав та отримав 25 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за погодження технічних умов та підписання проекту будівництва магазину.

182 тисячі гривень передоплати за товар – до власної кишені

На Донеччині за матеріалами працівників Державної служби боротьби з економічною злочинністю слідчим відділом внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України –«Шахрайство», відносно приватного підприємця. Вона надала директору приватного підприємства фіктивні відомості про нібито наявні довгострокові договірні відносини між її підприємством та відкритим акціонерним товариством, щодо придбання в останніх полістиролу за затвердженим графіком відвантаження. У подальшому вона незаконно заволоділа отриманими, у якості передоплати, від ПП грошовими коштами у сумі понад 180 тисячі гривень.

За фіктивне підприємництво доведеться нести реальну відповідальність

У Севастополі за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.191 та ч.2 ст.205 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» й «Фіктивне підприємництво», відносно трьох місцевих жителів. Вони створили фіктивні приватні підприємства та товариство з обмеженою відповідальністю, через розрахункові рахунки яких упродовж останніх двох років незаконно здійснили фінансові операції на суму понад 150 мільйонів гривень. Крім того, під час проведення ремонтно-будівельних робіт, здійснили розкрадання державного майна (будівельні матеріали).

Вимагав 50 тисяч доларів США хабара. Отримав тільки 10 та … кримінальну справу.

На Хмельниччині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – «Одержання хабара», відносно голови селищної ради. Він вимагав 50 тисяч доларів США та отримав 10 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за погодження місця розташування земельного паю останнього.

ДЗГ МВС України

You may also like...