Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 23.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 805 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 507 або (44,1 %) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 41 пограбування та 11 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено 4 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 225 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 144 особи, у яких вилучено 25,1 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 308 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 144 особи.

Упродовж минулої доби порушено 77 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 30 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 206 дорожньо-транспортних пригод, у яких понад 30 осіб загинуло та 251 – травмовано.

Будучи під „кайфом”, наркоман порізав четверо осіб

У Христинівці, що на Черкащині, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного жителя селища Стара Вижівка Волинської області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Він перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, зайшов до будинку 66-річної пенсіонерки та завдав ножем тілесних ушкоджень господарці та її 35-річній дочці. Зловмисник викрав сумку, у якій знаходилися 300 гривень, мобільний телефон та особисті документи. Викрадене вилучено. Після цього затриманий проник до будинку 35-річної місцевої жительки, де завдав ножових поранень її семирічному сину. Згодом, у приміщенні приватного бару завдав ножем тілесних ушкоджень 44-річній жительці, працівниці згаданого закладу. Останніх двох потерпілих госпіталізовано.

Злодієм, який обікрав на пероні 75-річну пенсіонерку, виявився росіянин

У Первомайську, що на Луганщині, працівники міліції затримали 32-річного громадянина Російської Федерації, який на пероні залізничної станції Первомайськ (Донецька залізниця) викрав у 75-річної пенсіонерки, дві сумки, у яких знаходилися особисті документи й речі. Частину викраденого вилучено.

34-річного квартирного злодія затримали працівники кіровоградської міліції

У місті Олександрії Кіровоградської області працівники міліції затримали 34-річного жителя Онуфріївського району згаданої області, без постійного місця роботи, раніше судимого. З’ясувалося, що він через незакрите вікно проник до квартири й викрав 1 тисячу гривень, 100 доларів США, мобільний телефон та вироби із золота.

5 тисяч гривень хабара за нібито виконаний ремонт тепловозів

На Дніпропетровщині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Дніпропетровській області Криворізькою транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України – „Одержання хабара”, відносно начальника локомотивного депо станції Нікополь. Він вимагав та отримав 5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за підписання актів про нібито виконаний ним ремонт тепловозів (фактично ремонт не проводився).

Завдяки посередникам заробили понад два мільйони. І – кримінальну справу…

У столиці за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Києві прокуратурою Дарницького району столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України – „Зловживання владою або службовим становищем” та „Службове підроблення”, відносно посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Використовуючи тіньові посередницькі схеми під час поставки товару підприємству, офіційним дистриб‘ютором якого були згідно з договором, вони при цьому штучно значно завищили ціну, вони завдали підприємству збитків на суму понад 2,2 мільйона гривень.

3 тисячі гривень хабара за зменшення суми штрафних санкцій

У столиці за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України –„Одержання хабара”, відносно головного державного податкового ревізора-інспектора державної податкової інспекції. Він вимагав та отримав 3 тисячі гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за зменшення суми штрафних санкцій за результатами перевірки її магазину.

Пшениця з житом «проросли» … розтратами

На Луганщині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України „Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, відносно посадових осіб сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю. Вони упродовж 2004-2005 років скоїли розкрадання зерна озимої пшениці (840 тонн) та озимого жита (131 тонна), що належало сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю. У результаті цього СТОВ завдали збитків на загальну суму 376 тисяч гривень.

Фіктивна довідка, на підставі якої незаконно відшкодовано ПДВ у розмірі понад 6 мільйонів гривень.

На Одещині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України „Зловживання владою або службовим становищем”, відносно головного державного ревізора-інспектора відділу відшкодування податку на додану вартість державної податкової інспекції. Вона під час перевірки документів, наданих товариством з обмеженою відповідальністю, склала фіктивну довідку про обґрунтованість виникнення податкового кредиту, на підставі якої згаданому товариству було незаконно відшкодовано ПДВ у розмірі понад 6 мільйонів гривень.

600 гривень хабара за видачу сертифікату відповідності на борошно

У Харкові за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Харківській області прокуратурою Київського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – „Одержання хабара”, відносно завідуючої лабораторією Харківської обласної державної хлібної інспекції. Вона вимагала та отримала 600 гривень хабара від заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю за видачу йому сертифікату відповідності на борошно. Перевіряється причетність затриманої до інших фактів хабарництва.

ДЗГ МВС України

You may also like...