Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 10.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 215 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 648 (51,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 55 пограбування, 12 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 44 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, три пістолети, три обрізи мисливських рушниць, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,2 кілограма вибухівки та 808 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 205 осіб, у яких вилучено 11,4 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 442 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

Порушено 163 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 58 – у сфері службової діяльності, у тому числі 16 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 23 – у сфері банківської діяльності, 17 – у сфері приватизації, 15 – у бюджетній сфері, 13 – в агропромисловому комплексі, 10 – у паливно-енергетичному комплексі та 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 21 734 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 764 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 89 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 22 особи загинули та 99 – травмовані.

Смерть напередодні Різдва…

У Подільському районі столиці Різдвяного дня у власній квартирі знайдено мертвим 42-річного господаря та його 37-річну співмешканку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цих вбивств затримано 33-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері перед Різдвом у зазначеній квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив господаря та його співмешканку.

Застигнутий при пограбуванні квартири молодик вбив господарку

В місті Іловайську Харцизької міськради на Донеччині у липні 2006 року у своїй квартирі було знайдено мертвою з травмою голови пенсіонерку. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства викрито раніше затриманого за скоєння розбійного нападу 18-річного жителя села Федорівка Амвросіївського району згаданої області. Попередньо встановлено, що він на початку липня через кватирку проник до квартири потерпілої, але був застигнутий господаркою, слюсарним ключем вбив останню й викрав 30 грн. та ювелірні вироби.

Спиртне стало каталізатором для сварки та … вбивства

У селищі Роздольному Автономної Республіки Крим днями в під’їзді житлового будинку знайдено мертвим з травмою голови 41-річного місцевого жителя. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 29-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері в зазначеному селищі в під’їзді житлового будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

Продавщицю магазину вбили за денну виручку

У місті Макіївці Донецької області напередодні Нового Року в приміщенні приватного магазину знайдено мертвою з ознаками удушення 36-річну місцеву жительку, продавця згаданого магазину. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 38-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень в зазначеному магазині задушив потерпілу й викрав 700 грн. виручки.

Хуліганів, які побили помічника народного депутата затримали упродовж доби

У місті Дубному Рівненської області днями до міліції звернувся 26-річний місцевий житель, помічник народного депутата України і заявив, що на вулиці його побили двоє невідомих (медичну допомогу надано без госпіталізації). В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано двох місцевих жителів 25-ти та 40-ка років.

«Вибуховий» пенсіонер

У місті Новогродівці Селидівської міськради Донецької області за місцем проживання 49-річного пенсіонера працівниками міліції вилучено 450 грамів вибухівки.

Безробітні і озброєні!

У селі Федунці Шишацького району Полтавської області працівниками міліції затримано раніше судимого 26-річного чоловіка за місцем проживання якого вилучено пневматичну гвинтівку перероблену для стрільби малокаліберними патронами, незареєстрований спецзасіб іноземного виробництва, призначений для стрільби гумовими кулями, 59 патронів до різної зброї та п’ять мін.

У місті Харкові оперативниками затримано 47-річного місцевого жителя у якого вилучено пістолет ТТ, 26 патронів до нього та гранату РГ-33 часів Великої Вітчизняної війни.

Державний виконавець «легко» вирішував спірні питання

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу Державної виконавчої служби, який вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від директора приватного підприємства за зняття раніше накладеного арешту на розрахунковий рахунок вказаного підприємства. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Чиновники взяли кредит «прикриваючись» державною власністю

У місті Тернополі працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства, які в 2006 році надали до Тернопільської обласної дирекції відділення банку завідомо неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 195 тис. доларів США. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 і ч.2 ст.364 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та зловживання владою або службовим становищем).

52 гектари земельних угідь забрали у селян та передали ділкам!

На Тернопіллі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу земельних ресурсів райдержадміністрації, який, усупереч вимогам Земельного кодексу України, незаконно передав земельну ділянку площею 52 гектари, що належить сільській раді, філії відкритого акціонерного товариства, що займається будівництвом доріг. Унаслідок противоправних дій правопорушника державі завдано збитки на загальну суму 3,8 млн. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою за матеріалами даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Директор ринку заробляв гроші різними способами…

У місті Чернігові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано директора ринку, який вимагав та отримав одну тисячу доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останній в наданні їй двох торговельних місць на території зазначеного ринку. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...