В Ужгороде 21-летняя «гипнотезерша» обчистила банк на 5726 долларов!

Гроші, немов мед ос, ваблять різноманітних пройдисвітів. Від крадіїв не порятує навіть банк. Особливо, коли злодюга трапиться метикований…У цьому мали сумну нагоду пересвідчитися працівники філії одного з банків, розташованої неподалік ринку на вулиці Краснодонців в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді. Почалося все з того, що молода працівниця банку, перераховуючи зароблені за день гроші, виявила значну нестачу – аж 5726 доларів!

Касирка про всяк випадок ще раз перерахувала суму, але це нічого не дало. Перелякана дівчина стала шукати гроші в купі паперів, але знайти їх не змогла. Зрозумівши, що тут не обійшлося без сторонніх осіб, касирка повідомила про зникнення валюти керівникам банку, а ті зателефонували у міліцію.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, попервах не виявила нічого підозрілого. За стійку, за словами очевидців, ніхто зі сторонніх не заходив. Здавалося б, справа зайшла в глухий кут. Але розплутати цю кримінальну історію з багатьма невідомими взялися працівники відділу з розкриття резонансних злочинів УБОЗ УМВС, який очолює Едуард Машіка. Досвідчені оперативники Йосип Лемко та Василь Савчинець, котрим доручили цю справу, вирішили ще раз детально поспілкуватися з касиром. І тут дівчина пригадала, що у день зникнення грошей у банківську установу заходило багато осіб циганської народності…

Почувши опис деяких з них, убозівці вирішили перевірити їх. Відпрацьовували всіх смаглявців, котрі «спеціалізувалися» на вчиненні аналогічних злочинів. Крізь густе сито міліцейських перевірок пройшов чи не весь так званий спецконтингент, доки врешті-решт оперативники отримали інформацію про таку собі 21-річну Діану…

Молодиця лише влітку повернулася з місць позбавлення волі, куди потрапила за квартирні крадіжки. Якийсь час трималася, як кажуть, у тіні. І от «засвітилася»! Коли міліціонери навідалися до неї додому, Діани не було. А батьки лиш руками розвели: мовляв, не відаємо, де донька швендяє. Та все ж відчувалося, що вони чогось не договорюють…

За оперативною інформацією, котру мали оперативники, молодиця «гастролювала» в інших містах. Зате її батьки нещодавно придбали «Жигулі» шостої моделі, дорогу імпортну апаратуру. А звідки можуть бути великі гроші у сім’ї, де ніхто не працює?!

Господарі оселі так і не змогли пояснити походження грошей на дорогі речі, а дочки, запевняли, все ще немає вдома. Та все ж довго ховатися від працівників міліції зловмисниці не вдалося. Під час останнього візиту убозівці затримали її вдома. Спритниця спробувала втекти, та це їй не вдалося.

На першому ж допиті затримана зізналася у скоєному злочині. Розповіла, що ідея поцупити гроші з банківської установи визріла у неї спонтанно. Ватага ромів, серед яких була й Діана, навідалася у банк, розташований неподалік базару. Цигани мали намір вибрати дитячі гроші з картки, але банкомат чомусь не працював.

І от, помітивши, що за віконечком знаходиться велика сума грошей, Діана вирішила розіграти невеличкий спектакль:, ніби ненароком впустила свій паспорт у щілину в столі і попросила касирку дістати її документ. Десятка секунд, доки дівчина піднімала паспорт, вистачило, щоб блискавично сягнути рукою за пачкою валюти й швидко сховати в кишеню. Отримавши свій паспорт, молодиця, як ні в чому не бувало, подякувала касирці, і вся ватага поспішила до виходу. Перед самим затриманням Діана, маючи ще значну суму вкрадених доларів на руках, готувалася покинути межі області. Однак не встигла – на заваді стали працівники міліції…

За інформацією майора міліції Івана Ладжуна із ВЗГ УМВС, злодійка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Порушено кримінальну справу. Крім того, правоохоронці перевіряють її на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Володимир Тис, «Неділя»

ua-reporter.com

You may also like...