Жена и сын скрыли смерть мужчины, закопав его у себя во дворе

Останніми днями Дунаєвецьким районом поповзли чутки про страшне вбивство, яке сталося у райцентрі. Мовляв, дружина з сином убили чоловіка та закопали тіло на власному подвір’ї. Поспішаємо запевнити – ніякого вбивства не було, але, як кажуть, диму без вогню не буває.Родина С. жила бідно. Мати та син постійно хворіли, а тому не мали постійного місця роботи – який керівник захоче лише лікарняні листи оплачувати? А 56-річний голова сім’ї останнім часом й узагалі не підводився з ліжка, страждаючи від складної хвороби серця. Сім’я перебивалася, як могла, нерідко жили лише на одну батьківську пенсію, тому частенько у будинку грошей вистачало лише на шмат хліба.

9 листопада прикутий до ліжка чоловік помер удома від серцевого нападу. Щоб поховати бідолаху за усіма християнськими правилами, у родини не було коштів, у них навіть на найдешевшу труну не вистачало. А до рідних та близьких чи то посоромились звернутися за допомогою, чи то не бажали. Порадившись, мати і син дійшли думки, що як-не-як, а покійного все ж потрібно поховати. І вирішили це зробити прямо у власному господарстві, адже, за словами сина, батько за життя не раз висловлював думку, що хотів би бути похованим після смерті на власному подвір’ї. Загорнувши бездиханне тіло у шматок поліетилену, молодий чоловік закопав його прямісінько у садку за хатою, нікому нічого не сказавши.

За два місяці сестра покійного почала бити на сполох – брат десь зник. А братова дружина на усі запитання з цього приводу, потупивши очі додолу, тільки й відповідала, що він то у одній лікарні, то у іншій.

Відтак сестра, запідозривши щось неладне, вирішила звернутися до міліції. Людям у погонах дружина покійного одразу зізналася, що чоловік помер природною смертю і вони поховали його у саду. Проведена правоохоронцями ексгумація підтвердила, що покійний загинув внаслідок гострого серцевого нападу, жодних ознак насилля на його тілі виявлено не було. А чому ж дружина не зізналася родичам, де її чоловік? Соромно було, що вона навіть не в змозі його належним чином провести у останню путь, чи ж мала який інший прихований намір, наприклад, продовжувати отримувати пенсію покійного? У цьому розберуться правоохоронці.

Ексгумоване тіло селянина все ж поховають, як належить. Про це потурбувалася його сестра, яка взяла на себе пов’язані з цим витрати.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...