Криминальная хроника Украины на 28.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 611 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 744 (48,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 49 пограбувань, 8 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, два обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та 27 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 170 осіб, у яких вилучено понад 69 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 913 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Порушено 301 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 149 – у сфері службової діяльності, у тому числі 22 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 68 – у бюджетній сфері, 36 – у сфері приватизації, 29 – у сфері банківської діяльності, 22 – в агропромисловому комплексі, 12 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності та 6 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 19 859 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 998 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 92 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 12 осіб загинула та 106 – травмовані.

У місті Одеса декілька днів тому у своїй квартирі знайдено мертвими з ножовими пораненнями чоловіка, його дружину та місцеву жительку, всі віком від 36-ти до 40-ка років, інваліди дитинства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цих вбивств затримано 22-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі, з метою крадіжки, зайшов до зазначеної квартири, вбив потерпілих та викрав вироби із золота, 1,8 тис. грн. й три мобільні телефони. Частину викраденого вилучено.

У місті Луганську два тижні тому до міліції звернувся 39-річний місцевий житель, і заявив, що невідомий розбив скло його автомашини, яку він залишив на автостоянці поблизу супермаркету, й викрав портфель, у якому знаходилися 25 тис. грн., зареєстрований спецзасіб «Форт-12 Р», призначений для стрільби гумовими кулями, та особисті документи. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 28-річного місцевого жителя.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного громадянина Федеративної Республіки Нігерії, студента. Попередньо встановлено, що він на початку місяця в квартирі за місцем тимчасового проживання свого 24-річного співвітчизника, студента, під час раптово виниклої сварки заподіяв тілесні ушкодження останньому. Потерпілого госпіталізовано.

У місті Хмельницькому в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 47-річного громадянина Республіки Білорусь. Попередньо встановлено, що він три тижні тому у вечері на території речового ринку викрав 10,8 тис. грн. у приватного підприємця.

У Солом’янському районі міста Києва працівниками міліції по «гарячих слідах» затримано 29-річного громадянина Республіки Грузії, який зламав замки вхідних дверей, проник до квартири 27-річного місцевого жителя й викрав вироби із золота.

У селищі Білоріченському Луганської області працівниками міліції затримано 18-річного юнака, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 250 грамів вибухівки.

У Дарницькому районі міста Києва працівниками міліції затримано 26-річного місцевого жителя у якого вилучено 10 грамів амфетаміну.

У селищі Новоолексіївці Генічеського району Херсонської області працівниками міліції, за місцем проживання 63-річної пенсіонерки, вилучено 46 кілограмів конопель.

У місті Харкові оперативниками затримано 23-річного місцевого жителя за місцем проживання якого вилучено 1,3 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

На автодорозі біля села Павленківки Житомирської області житель міста Бердичева зазначеної області, водій товариства з обмеженою відповідальністю, автомашиною ГАЗ скоїв наїзд на громадянина Республіки Казахстан, який раптово вибіг на проїжджу частину дороги. У результаті аварії пішохід загинув.

У місті Донецьк працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито факт створення фіктивного товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що у лютому 2006 року невідомий, використавши паспорт місцевого жителя, зареєстрував ТОВ та у грудні того ж року від імені зазначеного товариства уклав договір з іноземною фірмою на поставку 9 тонн паладію, а 300 тис. грн., які надійшли в якості передоплати, привласнив. Слідчими Донецького міськуправління внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито викладача – здобувача наукового ступеню на звання кандидата наук, який намагався дати 3 тис. грн. хабара науковому керівникові кандидатської роботи за позитивне вирішення питання щодо успішного затвердження висновку наукової роботи вченою радою. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито чиновника, який вимагав та отримав 700 грн. хабара від місцевого жителя за термінове проведення інженерно-геологічного дослідження його земельної ділянки. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Сумській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітниці держустанови, яка, у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону культурної спадщини», без проведення польових обстежень земель та встановлення меж ділянок історико-культурного значення, надала згоду на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в приватну власність місцевій жительці земельної ділянки площею 0,1 гектара, на якій знаходиться скіфське поселення VII – III сторіччя до н.е. Таким чином державі завдано збитки на суму 1,7 млн. гривень. Органами природоохоронної прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб кредитної спілки, які в період з 2005 по 2007 рік пропонували громадянам вносити свої грошові кошти на депозитні рахунки вказаної кредитної спілки та гарантували виплату високих відсотків (з 2005 року ліцензію кредитної спілки на залучення депозитних внесків було анульовано). Таким чином правопорушники привласнили грошові кошти членів згаданої спілки на суму 1,7 млн. гривень. Слідчим управлінням УМВС України в області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...