Криминальная хроника Украины на 29.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 365 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 638 (48,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 48 пограбувань, 4 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено пістолет, 4 обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та майже 3,3 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 185 осіб, у яких вилучено понад 43 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 287 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

Порушено 407 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 148 – у сфері службової діяльності, у тому числі 26 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 82 – у бюджетній сфері, 37 – у сфері банківської діяльності, 26 – у паливно-енергетичному комплексі, 25 – у сфері приватизації, 17 – в агропромисловому комплексі та 13 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 20 480 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 999 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 85 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 6 осіб загинула та 105 – травмовані.

У місті Гірнику Селидівської міськради Донецької області на початку місяця в гаражі 59-річної місцевої жительки, знайдено мертвою з рубаними ранами голови 58-річну місцеву жительку, пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 36-річного раніше судимого жителя зазначеного міста. Попередньо встановлено, що він удень в зазначеному гаражі вбив сокирою потерпілу й викрав у неї 300 гривень.

У селі Біляївського району Одеської області минулого місяця у своєму будинку знайдено мертвою з ножовими пораненнями 64-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 47-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вдень в будинку односельчанки під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбила ножем господарку й викрала 1 тис. гривень.

У місті Одеса два тижні тому в своїй квартирі було знайдено мертвою 80-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано співмешканця дочки потерпілої – 38-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі в квартирі потерпілої під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив металевою трубою господарку.

У селищі Дунаєвецького району Хмельницької області на вулиці знайдено в непритомному стані з дробовим пораненням живота 29-річного жителя міста Кам’янець-Подільський зазначеної області, який невдовзі в лікарні помер. Попередньо встановлено, що 21-річний місцевий житель на подвір’ї власного домогосподарства під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з обрізу мисливської рушниці заподіяв згадані поранення потерпілому, після чого намагався покінчити життя самогубством провівши постріл із вказаного обрізу собі в голову. Зловмисника госпіталізовано, зброю вилучено.

У місті Бурині Сумської області днями у водосховищі знайдено мертвим з травмою голови 27-річного жителя міста Путивль згаданої області, водія приватного підприємства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 20-річного жителя міста Путивль. Попередньо встановлено, що він увечері в автомашині “Деу” потерпілого, під час сварки, що виникла з приводу оплати за проїзд, заподіяв водію смертельні тілесні ушкодження, а тіло на згаданій автомашині вивіз до міста Буринь й вкинув у водосховище.

У місті Вінниці на вулиці 25-річний місцевий житель під час раптово виниклої сварки пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв дробове поранення ніг 28-річному жителю обласного центру. Потерпілого госпіталізовано, нападника затримано, зброю вилучено.

У місті Первомайську Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 28-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона впродовж останніх двох місяців у місті Попасній зазначеної області на міському кладовищі викрала металеві фрагменти з п’яти могил. Частину викраденого вилучено.

У селі Гадяцького району Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 43-річного місцевого жителя, який увечері в зазначеному селі, з хуліганських спонукань, з невстановленої зброї здійснив постріл у вікно будинку 44-річної жительки вказаного села. Унаслідок цього господарка отримала тілесні ушкодження у вигляді порізів обличчя від розбитого скла (медичну допомогу наданого без госпіталізації). Заходи щодо розшуку зброї тривають.

Шайка директорів поділила бюджетний мільйон

У Ковельському районі на Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, директора і головного бухгалтера державного підприємства та директора двох приватних підприємств, які в минулому році уклали між собою договори-підряду на реконструкцію державного підприємства (фактично роботи не проводилися) та привласнили понад 1,2 млн. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).

Чиновники «відрізали» у селян 30 гектарів землі

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб районного відділу земельних ресурсів, які, у порушення вимог Закону України «Про оренду землі» та Земельного кодексу України, погодили проектно-технічну документацію щодо виділення дев’яти земельних ділянок загальною площею понад 30 га місцевим жителям на території однієї з сільських рад й підписали акти на право їх власності. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 244 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Швидка медична комісія?

У місті Одеса працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано завідуючого відділом міської клінічної лікарні, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від місцевого жителя за надання йому та жителю обласного центру висновків медичної комісії без проходження останніми медичних оглядів. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Жертвою махінації став міський ринок

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб районного споживчого товариства, які в минулому році, без проведення загальних зборів, незаконно реалізували товариству з обмеженою відповідальністю цілісний майновий комплекс міського ринку. Унаслідок протиправних дій правопорушників споживчому товариству завдано збитки на суму майже 1,36 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У місті Брянці Луганської області на вулиці працівниками міліції затримано раніше судимого 52-річного місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

На Львівщині працівниками міліції затримано 40-річного місцевого жителя за місцем проживання якого вилучено 3,1 тис. патронів різного калібру.

ДЗГ МВС України

You may also like...